Van 18 tot 26 mei loopt in heel Vlaanderen weer de Week van de Korte Keten. In die week zetten ook wij graag onze streekproducenten in de 'spotlights'. Want wat is er lekkerder dan aardbeien recht van het veld, een ijsje van verse koemelk op de boerderij of heerlijke kaas uit de hoevewinkel.

Koop rechtstreeks bij de boer

Hoogstraten is ver over de landsgrenzen bekend voor zijn aardbeien. In het aardbeiseizoen haal ze je op elke straathoek uit de automaat. Maar naast aardbeien telt Hoogstraten nog heel wat streekproducten die het proeven waard zijn. Een handig overzicht vind je hier. Wil je graag rechtstreeks kopen bij de landbouwer of tuinder? In deze hoevewinkels word je met de glimlach bediend of bedien je jezelf.

Het zen de schwoonste van heel het land, erbisme van Whoagstroate

De Spilzakken

Wandel of fiets langs Hoogstraatse producenten

Wil je graag te voet of met de fiets de boer op? Of zoek je een wandel- of fietsroute met een paar lekkere, lokale tussenstops?

  • Loeren bij de Hoogstraatse Boeren: op deze fietsroute leer je meer over de herkomst van jouw favoriete voedsel en ontdek je de passie en toewijding van onze lokale boeren. Maak je fietstas maar leeg, want die komt gevuld mee terug.
  • Picknickroute: op deze fietsroute van 55 km (of verkorting van 35 km) kan je op voorhand een picknickmand met heerlijke streekproducten bestellen en laten leveren op een vooraf afgesproken locatie.
  • De Smaak van Hoogstraten: Stippel je graag zelf een traject uit om met de fiets langsheen de verschillende automaten, hoevewinkels of thuisverkooppunten te passeren? Dan hebben we hier een handige overzichtskaart met de thuisverkooppunten en fietsknooppunten. Liever wandelen met enkele lekkere tussenstops? Dan is ons advies de 'Smaak van Hoogstraten'-wandeling. Een mooie route met vier lekkere tussenstops. Reserveren kan via de webshop.

Culinaire fietsroute

Ga met je groep op bezoek bij een streekproducent

Ben je met familie of vrienden een weekend in Hoogstraten of zoek je een leuke daguitstap voor je vereniging? Onze telers zetten heel graag hun deuren open voor een bezoek om je te vertellen over hun vakmanschap en passie. Graag maken we een selectie uit ons ruim aanbod groepsbezoeken:

  • Coöperatie Hoogstraten: Bezoek één van de grootste fruitveilingen in Europa. Alle aardbeien (en ander fruit en groenten) uit de regio passeren hier om verder te worden verdeeld over heel Europa en daarbuiten.
  • Aardbeiteler Steve Schrijvers: Van plantje tot heerlijk, sappige blozende aardbeien, Steve leidt je graag rond in zijn aardbeienbedrijf. En uiteraard mag je ze ook proeven!
  • Blauwe bessen teler Tom Mertens: Maar liefst 15 variëteiten blauwe bessen staan er op de plantages van Tom in Minderhout. Tijdens een wandeling door de velden ontdek je dat fruit telen niet alleen een beroep is, maar een passie.

Na het winkelen, lekker koken!

Nadat je heerlijke streekproducten hebt gehaald bij de lokale telers, kan je hiermee aan de slag in de keuken. We vroegen Hoogstratenaar Kris Herrijgers van de culinaire blog Kris Kookt om enkele suggesties. En die gaf hij met plezier:

Foto: Kris Kookt Kris Kookt