IJs! Wie lust het niet? In Hoogstraten is het wel heel moeilijk om er aan te weerstaan. Bovendien is er geen enkel moment of geen enkele reden om 'neen' te zeggen... #YOLO
Geef er dus gerust aan toe wanneer je:

  • op een heerlijk warme zomerdag met je vrienden of familie op een zonovergoten terras zit.
  • tijdens het fietsen een lekkere en tegelijkertijd verkoelende tussenstop kan gebruiken.
  • zin hebt in dat 'ijsje-on-the-go' als je over de Vrijheid wandelt.
  • thuis, onder dat warme fleecedeken, in de zetel zit en geen zin hebt om verder te gaan dan je eigen frigo.

Da Vinci Gelato

Met zo'n klinkende naam kan het moeilijk mis gaan. Net zoals Leonardo Da Vinci wordt gezien als een genie van zijn tijd, is het ijs van dit ijssalon geniaal van smaak. Vergeet voor een keer het klassieke vanille-ijsje en kies voor sorbet van Hoogstraatse aardbeien, koffie-ijs of ijs van witte chocolade. Het ijs wordt uiteraard volledig ambachtelijk bereid, maar van genieën had je vast niet anders verwacht.

Je vindt het ijs van Da Vinci Gelato ook bij De Lokalen in Meer.

Da Vinci Gelato - Vrijheid 45 - Hoogstraten

Ijsjes op het Begijnhof

Wij zijn helemaal zot van Hoogstraten en wij zijn dan ook een trotse ambassadeur. Vaak houden we even halt op het Begijnhof om 'lekker te chillen'. En dat mag je letterlijk nemen, want dat gebeurt ALTIJD (echt áltijd) met een ijsje.

Tine Voeten, Kids del Mundo

Het Zoete Begijntje

Het zijn alleen mensen met een zeer sterk karakter die hier voorbij kunnen lopen zonder te stoppen.

Recht tegenover het Begijnhof vind je Het Zoete Begijntje. Hier staat Lotte dagelijks achter de scheptoog en schept ze jouw ijsje. Met de glimlach én met het nodige geduld, want kiezen uit 12 verschillende smaken, die dan ook nog eens geregeld wisselen, maakt het kiezen alleen maar moeilijker. Wat je ook kiest, de smaken zitten altijd goed. We gaan er dus van uit dat je snel weer terugkeert.

Het Zoete Begijntje - Vrijheid 114 - Hoogstraten

Limar

In Meerle wordt het helemaal gemakkelijk: je haalt dat lekkere ijsje gewoon uit de ijsautomaat van Marc & Liesbeth.

Al meer dan tien jaar runnen ze een melkveebedrijf. Als echte ijsliefhebbers droomden ze er van om ooit de stap te kunnen zetten naar hun eigen, ambachtelijk ijs, gemaakt met de melk van hun eigen koeien. Na veel voorbereiden, experimenteren en natuurlijk ook proeven, staat hun product sinds de zomer van 2023 op punt. Kom eens proeven! Geniet er van ter plaatse met de handige kleine potjes of neem gelijk een grote doos mee naar huis.

Limar - Klein Eyssel 25 - Meerle

Hoeveijs De Bouwhoeve

De Bouwhoeve

De Bouwhoeve in Wortel is een bekend begrip in Hoogstraten én ver daarbuiten. De Bouwhoeve maakt ambachtelijk hoeve-ijs. Verse koemelk, suiker, eieren en room vormen de heerlijke basisingrediënten. Hun assortiment bestaat uit meer dan 40 smaken. Geniet van klassiekers zoals vanille of mokka-ijs of laat je verrassen door trendy en inventieve smaken, zoals Cuberdon-, rijstpap- of citroencake-ijs. Het ijs van De Bouwhoeve is het hele jaar door verkrijgbaar in de hoevewinkel.

Je vindt er individuele potjes om gelijk aan te beginnen of literdozen waarmee je thuis nog lekker lang nageniet.

De Bouwhoeve - Bouwhoef 2 - Wortel