Local Harvest is een samenwerkingsverband van lokale telers die hun producten het hele jaar rond willen gaan vermarkten met als doel een meerwaarde uit producten te creëren voor zowel teler als consument. Via een circulair systeem zorgen zij ervoor dat niets van de voeding verloren gaat. Dit resulteert in o.a. confituur, wijn, schuimwijn, sappen, … De nieuwste aanwinst is ijs van blauwe bessen en een pittig elixir.

De blauwe bes, getooid met een vijfhoekig kroontje, stond zovele jaren terug al hoog in aanzien bij de indianen. Deze ‘ster’bes werd volgens hen uitgezonden om o.a. hongersnoden te verlichten. Zij gebruikten deze bes ook als medicijn en trokken sterke aromatische thee uit de wortels en bladeren. Kortom, niets van de plant ging verloren. Een filosofie die ook door Local Harvest hoog in het vaandel wordt gedragen.

Tijdens een geleid bezoek op de plantage neemt de bedrijfsleider je, in hoogst eigen persoon, mee doorheen heel dit proces en uiteraard behoort degusteren ook tot de mogelijkheden.

Praktisch

  • Reserveren via Local Harvest of +32 (0)473 46 66 42
  • Duur: 2 uur – Dagelijks mogelijk (uitgezonderd op zondag) vanaf 13 uur.
  • Prijs: € 5,00 per persoon
  • Vanaf 20 personen