Hoogstraten heeft al lang zijn plaats op de culinaire kaart verworven. Aan streekproducten geen gebrek, aan heerlijke ontbijt-, lunch- en dineradresjes evenmin. Te veel om op één dag te ontdekken. Wij maakten alvast een selectie om je keuze wat te vergemakkelijken. Maak kennis met de stad in '4x proeven van Hoogstraten'.

Wandel 'De Smaak van Hoogstraten'.

Tijdens een wandeling van 7,5 kilometer geniet je van enkele heerlijke proevertjes. Je start in Brasserie Oud Hoogstraeten, wandelt tot aan de Nederlandse grens langs hoevewinkel De Bouwhoeve om even te verpozen, net over de grens, in Café in Holland. De tocht eindigt onder de toren van de Sint-Katharinakerk in Café De Rijkswacht. Op elke tussenstop proef je een streekproduct of een specialiteit van het huis. En als extraatje krijg je bij VisitHoogstraten nog iets lekkers mee voor thuis: een streekbier of een lokaal fruitsapje.

Proef 'Het Schuim van Hoogstraten'.

Met maar liefst 4 Hoogstraatse brouwers kan je gerust zeggen dat Hoogstraten een 'schuimende' bierstad is. De Scheldebrouwerij is waarschijnlijk de bekendste maar ook brouwerij 3 Girls and 1 Boy, Jumeaux & Project Katrien zetten de stad mee op de bierkaart. Genoeg dus om een echte Hoogstraatse bierproeverij mee te vullen.

En wist je dat Hoogstraatse chocolade, kaas, gerookte zalm & paté heerlijk combineren met bier? Onder begeleiding van een échte gediplomeerde biersommelier ontdek je de wondere wereld van het Hoogstraats bier en proef je verrassende combinaties met heerlijke streekproducten. Meer info vind je op www.3-in-de-klok.be.

De Smaak van Hoogstraten Mats Palinckx

Als echte ‘foodie’ is wonen in Hoogstraten een paradijs. Lekker eten en drinken kan je er écht overal.

Stadsambassadeur Lena

Bezoek 'Gastronomisch Hoogstraten'.

De Zes van de Kempen is een project waar passievolle ondernemers centraal staan! Zes steden en gemeenten in de Kempen bieden unieke routes aan doorheen hun gezellig stadscentrum en langsheen de leukste adresjes. Zij vertellen je graag over de passie voor hun vak, of laten je simpelweg genieten.

Uiteraard is er ook in Hoogstraten een route. Een smakelijke route en dat mag je letterlijk nemen. Lekkere adressen worden afgewisseld met hippe, trendy zaken. Het variërende aanbod maakt het een aantrekkelijke route voor iedereen.

Geef 'Geschenkbox Hoogstraten'.

Heel het jaar door kan je bij VisitHoogstraten een ruim aanbod vinden aan Hoogstraats streeklekkers, verpakt in een handige geschenkbox of gewoon als cadeautje voor jezelf. Voor de feestdagen doen we daar nog een schepje bovenop.