Hoogstraten staat bekend om haar culinair meesterschap. Met hoogstaande Hoogstraatse producten schotelen topchefs je de verrukkelijkste gerechten voor. Verfijnde gastronomie, culinaire smaakmakers en topkwaliteit drijven onze 'meesters' tot vakmanschap van de bovenste plank. Geserveerd met een brede glimlach en overgoten met de gekende Hoogstraatse gastvrijheid wordt elke maaltijd in Hoogstraten een ware belevenis.

Kom proeven! Of probeer het gewoon zelf. Met de onderstaande recepten kan je zelf thuis aan de slag.

Blauwe bessen boost!

Alcoholvrije mojito met blauwe bessen, limoen en munt.

Een heerlijke verfrissing op zwoele zomerdagen, bij een gezellige barbecue met vrienden of gewoon om samen met de kinderen te maken.

- 150 ml blauwebessensap van Local Harvest
- 150 ml spuitwater
- 1 handvol verse blauwe bessen
TIP: Pluk ze zelf bij op de zelfplukdagen van Local Harvest
- 1 limoen
- blaadjes munt
- 1 el honing van de Sint-Ambrosius gilde
- ijsblokjes

De smaak van Wortel-Kolonie: Clochard Gin-Tonic

- 5 a 7cl Clochard Gin
- Schweppes Pink Pepper 
- Garnituur: schijfje(s) Bergamot, jeneverbessen of takje tijm
- Grote ijsblokken

Proef de Clochard gin op een zonovergoten Hoogstraats terras of haal je eigen fles aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Croque Hoogstraten: Lekker lokaal lunchen

Laat je verrassen door deze bijzondere smaaksensatie! Makkelijker wordt het haast niet, lekkerder des te meer...

Voor 4 goudbruine croques:

- 8 sneden wit brood
- 2 appels van Fruitbedrijf Stoffels-Van Baelen
- 8 sneetjes mosterdkaas van De Meirhoeve
- 8 sneetjes hesp* van hoeveslager Den Boergondiër
* Of zonder hesp als je voor een vegetarische versie kiest.
- 2 eetlepels Hoogstraatse kiwibesstroop

Haverpannekoeken met aardbeien

Ideaal als ontbijt of als vieruurtje. En iedereen is er gek op!

Pannenkoeken voor 2 à 3 personen:

- 1 banaan, 1 ei en 30 gr havermout
- 1 zakje vanillesuiker + snuifje kaneel
- 1 bakje Hoogstraten Aardbeien

Mix alle ingrediënten voor de pannenkoekjes tot een homogene massa. Lepel een beetje van het deeg in een hete pan en bak de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn.

Voor de coulis:

- 50 gr aardbeien + 50 gr blauwe bessen
- 30 gr suiker
- 50 ml water

Verwarm het fruit voor de coulis met de suiker en een scheutje water in een steelpan. Laat gedurende 10 min. sudderen op een laag vuur. Mix tot een gladde coulis en werk de pannenkoeken af met coulis en verse aardbeien.

Ontdek meer recepten op: Hoogstraten, home of quality.