museum
Nu te zien in het museum!
'Dag tante begijn!'
Wie waren de vrouwen die kozen voor het bijzondere begijnenbestaan?
Van 17 maart tot en met 23 juni 2024

Het Stedelijk Museum van Hoogstraten is gelegen op één van de mooiste begijnhoven van Vlaanderen. Het begijnhof van Hoogstraten ontstond in de 14de eeuw en is UNESCO-werelderfgoed. In de vaste opstelling wordt de Hoogstraatse stadsgeschiedenis en de prehistorie gepresenteerd. Jaarlijks worden vier tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd rond kunst en erfgoed.

Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag, telkens van 14u tot 17u. De museumtuin is altijd vrij toegankelijk, ook buiten de openingsuren.

Het Stedelijk Museum Hoogstraten is een erkend museum en werkt samen met netwerk Open Monumenten. Leden van Open Monumenten kunnen twee punten omruilen voor drie postkaarten. Lid worden van Open Monumenten kan via www.openmonumenten.be.

bezoeker in het museum

Plan je bezoek

Het Stedelijk Museum Hoogstraten is geopend van woensdag...

Tentoonstellingen en evenementen

In onze vaste opstelling ga je terug in...

Collectie

Het Stedelijk Museum Hoogstraten beheert een omvangrijke collectie...
Stedelijk Museum voor families

Museum voor families

Met je kinderen een culturele uitstap plannen? Tuurlijk!...
banner Wat trek ik aan Stedelijk Museum

Museum voor scholen

Ben je in de klas op zoek naar...

Museum met groepen

Wil je het Stedelijk Museum Hoogstraten bezoeken met...
Stedelijk Museum Hoogstraten
Word jij onze nieuwe collega?
Voor versterking binnen ons kleine, gezellige museumteam zijn we op zoek naar een 'Deskundige museum'. Je staat o.a. mee in voor het historisch onderzoek ter voorbereiding van onze tijdelijke tentoonstellingen, maar kan ook ingeschakeld worden voor educatieve activiteiten, publiekswerking, collectiebeheer,... Je komt terecht in een jong en dynamisch team en kan rekenen op een aantrekkelijke verloning. Meer info over de vacature en sollicitatieprocedure vind je via onderstaande link. Solliciteren kan tot en met 22 mei 2024.

Enthousiaste erfgoedbouwers gezocht!
Heb je een monument of bouwkundig erfgoed gerenoveerd en wil je dat graag tonen aan bezoekers? Of woon je gewoonweg in een prachtig erfgoedpand? Dan nodigen we je uit om jouw woning open te stellen tijdens Erfgoedbouwers op Open Monumentendag op zondag 8 september 2024.

Stedelijk Museum Hoogstraten
  • Begijnhof 9, 2320 Hoogstraten
  • T +32 (0)3 340 19 80
  • E [email protected]
  • Open van woensdag tot en met zondag, telkens van 14.oou tot 17.00u