Stadswandeling Hoogstraten

5,5 km

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Begijnhof, Gelmelslot - Kasteel van Hoogstraten, Historische panden Vrijheid, Laermolen, Sint-Katharinakerk, Stadhuis, Stedelijk Museum Hoogstraten

10 hotspots om te ontdekken!

Met de Stadswandeling krijg je een snelcursus 'Hoogstraten ontdekken'. Deze route van een vijftal kilometer geeft je een mooi beeld van wat Hoogstraten te bieden heeft. Even een uurtje vrij? Neem dan de tijd om de tien hotspots te ontdekken.

Toren en Begijnhof

De stadswandeling vertrekt in het centrum aan - hoe kan het ook anders - de Sint-Katharinakerk. Je passeert langs het historische stadhuis en het Begijnhof (Unesco Werelderfgoed!). Maar je krijgt ook alvast een voorsmaakje van het groene achterland van Hoogstraten via trage wegen. Stille getuigen uit vervlogen tijden liggen op je pad: je ziet molens, een kasteel en eeuwenoude kapelletjes.

Terug in het centrum loop je langs ‘pareltjes’ van gevels met namen als De Draeck, Het Gulden Vlies en Artis Amore. Deze historische panden vinden hun oorsprong in de zestiende eeuw, ook wel de ‘gouden eeuw’ in de geschiedenis van Hoogstraten. Een eeuw die niet alleen gekenmerkt wordt door de bouw van de Sint-Katharinakerk, maar waarin ook tal van prachtige huizen en waardevolle gebouwen hun oorsprong gevonden hebben die nu nog steeds het uitzicht en het karakter van het centrum bepalen.

Kapel van O.L.V. van Bijstand