Hoogstraten heeft haar plaats op de streekspecialiteitenkaart reeds verdiend. Als het op lokale producten aankomt, kampeert Hoogstraten al jaren in de hoogste regionen. De Hoogstraatse aardbeien zijn immers wereldberoemd. Maar er is meer. De Hoogstraatse lokale producenten blijven vernieuwen, spelen in op hedendaagse trends, werken dag en nacht om hun kennis en vakmanschap op de best mogelijk manier te laten renderen en ze hebben passie. Heel veel passie. Ze worden gedreven door goesting, door de drang om zich te onderscheiden en door hun liefde voor Hoogstraten. Het zijn stuk voor stuk ambassadeurs die van Hoogstraten een sterk merk maken. En dat proef je bij elke hap en elke slok. De smaak van Hoogstraten moet je ervaren, die laat zich niet in woorden vatten. Welkom in Hoogstraten! Kom proeven en genieten.

Heerlijk hoeve-ijs!

Wat is er leuker dan een lekker, versgedraaid ijsje na een deugddoende fietstocht of wandeling? Of gewoon als verfrissing op een zwoele zomerdag? In Hoogstraten zijn er maar liefst drie boerderijen waar je rustig even kan verpozen en genieten van ambachtelijk eigengemaakt ijs.

Combineer een heerlijke tussenstop met de rust van het boerderijleven bij Marc en Liesbeth in Meerle (Limar), proef van heerlijk softijs bij 't Polderboerke in Wortel en serveer jezelf in de hoevewinkel bij Dorien in de Bouwhoeve.

Benieuwd naar dé lekkerste, leukste 'ijs'hotspots in Hoogstraten? Hier vind je een volledig overzicht.

Ijsjes op het Begijnhof
Markt

Kom naar de markt

'De Markt' - de overdekte boerenmarkt - is ondertussen een vaste waarde in het zomeraanbod van Hoogstraten. Ook dit seizoen zal de boerenmarkt elke vrijdag van de zomervakantie haar tenten opslaan in Hoogstraten.

De Markt
Markthal Vito - afdeling Land- en Tuinbouw
Hemelrijksestraat 7, Hoogstraten

Zelf Blauwe Bessen Plukken

In juli en augustus organiseren Tom en Jacqueline van Local Harvest elke woensdag zelfplukdagen in hun plantage met blauwe bessen. Maar liefst 11 verschillende soorten kunnen de hele zomer door worden geplukt. En geef nu toe, wat smaakt er beter dan je eigen oogst? Je plukt zoveel je wil en je betaalt wat je plukt. Ter plaatse geniet je van een hapje en een drankje, allemaal lokaal. Je maakt kennis met de teelt, het oogsten, het plukken en de culinaire mogelijkheden van de veelzijdige blauwe bes. Mmmmmeer van dat graag!

Adres: Goorkensdreef | Minderhout

Blauwe bessen plukken

Zalige Zomerbars

Wie zomer zegt, zegt zomerbar. Ook in Hoogstraten zijn er verschillende gelegenheidsterrassen waar ‘gezellig samenzijn’ naar een hoger niveau wordt getild. De lichtslingers hangen, de kussen liggen klaar op de houten paletten en de lokale cocktails worden geshaket. Welkom in Hoogstraten! 

5 x Heerlijk Picknicken

In Hoogstraten vind je tal van unieke plaatsen waar je zorgeloos kan genieten van een heerlijke picknick. Wist je trouwens dat er ook een picknickroute bestaat in Hoogstraten? Zorgeloos op pad want je picknick met alles er op en er aan wordt geleverd op een afgesproken plaats. Zeg nu zelf: wat een zalige formule…

Taeymans Erbizzemkes

Wandeling De Smaak van Hoogstraten

Wegens succes is de wandeling 'De Smaak van Hoogstraten' voor al minstens de rest van het zomerseizoen verlengd.

Dat Hoogstraten een geliefde plaats is voor foodies, weten we al langer. En dat kan je nu al wandelend ontdekken. De proefwandeling 'De Smaak van Hoogstraten' brengt je langs 5 heerlijke hotspots waar we graag een tipje van de sluier oplichten van al het lekkers dat Hoogstraten te bieden heeft.

Picknickroute

Zalig ontspannen fietsen, lekkere lokale hapjes en drankjes en onderweg genieten van een prachtig Hoogstraats landschap. Dit zijn de sleutelwoorden voor de picknickroute.  Je gaat op pad met een heerlijke picknickmand waarbij je Hoogstraten proeft. En dat mag je letterlijk nemen.

Het concept is eenvoudig: jouw bestelde picknickmand staat klaar op één van de locaties naar keuze, je volgt de uitgestippelde picknickroute en onderweg geniet je van lokale gerechten en producten uit Hoogstraten. Zorgeloos genieten staat in deze formules voorop.

Culinaire Fietsroutes

Ook deze zomer fiets je met de culinaire route je langs de mooiste plekjes die de Hoogstraatse omgeving te bieden heeft terwijl je onderweg aanschuift voor een smakelijk menu.

Je start de route met een stevig ontbijt in Hoogstraten, in Merksplas word je vervolgens het hoofdgerecht geserveerd en eens terug in het centrum van Hoogstraten, maakt een heerlijk dessert het helemaal af.

Nog meer zin om culinair te fietsen? Dat kan: Ook in Baarle-Hertog/Nassau werd een nieuwe route ontwikkeld.

Lekker Lokaal, ook thuis

Hoogstraten staat bekend om haar culinair meesterschap. Met hoogstaande Hoogstraatse producten schotelen topchefs je de verrukkelijkste gerechten voor. Verfijnde gastronomie, culinaire smaakmakers en topkwaliteit drijven onze 'meesters' tot vakmanschap van de bovenste plank. Geserveerd met een brede glimlach en overgoten met de gekende Hoogstraatse gastvrijheid wordt elke maaltijd in Hoogstraten een ware belevenis.

Gelukkig zijn ook al de Hoogstraatse smaakmakers te koop zodat jij thuis nog heerlijk kan nagenieten. Haal jouw producten rechtstreeks bij de boer, in de winkels of bij VisitHoogstraten en ga er thuis zelf mee aan de slag!

Blauwe bessen Virgin Mojito