In Hoogstraten vind je tal van unieke plaatsen waar je zorgeloos kan genieten van een heerlijke picknick. Wist je trouwens dat er een picknickroute bestaat in Hoogstraten? Zorgeloos op pad want je picknick met alles er op en er aan wordt geleverd op een afgesproken plaats. Zeg nu zelf: wat een zalige formule… Hieronder vind je een top 5 van de mooiste picknickplaatsen in Hoogstraten.

Begijnhof – Hoogstraten

Een oase van rust midden in het bruisende stadscentrum. Spreid je picknickdeken uit op ‘den blijk’ of in de historische boomgaard en het genieten kan beginnen. Hier staat de wereld even stil, hier vergeet je dat er rondom de muren van het Begijnhof de drukte van het dagelijkse leven op volle toeren draait en hier denk je niet aan die afwas die thuis misschien nog op je te wachten staat. Laat je leiden door de rust en de stilte die er over het Begijnhof hangt. En relax…

Fietspad langs de Mark – Meersel-Dreef

Het noordelijkste punt van Vlaanderen, vorig jaar nog onthuld door ontdekkingsreiziger Tom Waes, heeft met haar oevers langs de Mark ook heel wat natuurschoon te bieden. Ter hoogte van de MeerselMolen, daar waar de grens met Nederland in het zicht verschijnt, zet je jezelf neer voor een smakelijk intermezzo. Even terug op krachten komen terwijl je zwaait naar alle voorbijkomende fietsers en wandelaars die ‘schol’, ‘proost’ en ‘laat het smaken’ roepen…

Bootjesven – Wortel

Dé picknickplaats der picknickplaatsen. Zoek niet verder als je gaat voor een dag met een gouden randje. Aan Bootjesven in Wortel-Kolonie krijg je de totaalbeleving: groen, rust, een blinkende waterspiegel en enkel natuurlijke geluiden van kwakende eenden of zingende vogels. Voor het ploppen van de champagnekurk, de kraakverse aardbeien en de sfeer ben jezelf verantwoordelijk..

Recreatiedomein De Mosten – Meer

Trommel je vrienden en vriendinnen op, verzamel alle kinderen in de omstreken en maak je klaar voor het grote werk. Recreatiedomein De Mosten ontvangt jouw gezelschap samen met die stapel tassen, frigoboxen en picknickdekens met open armen. Op het grasveld installeer je je eigen pop-up bar en restaurant, waar de kinderen met blote, natte voeten vol zand doorheen mogen hollen. Haal nog snel een ijsje in de strandbar, een fris pintje op het terras en kom herinneringen maken voor het leven. Want als jouw kinderen met een glimlach op de achterbank uitgeput in slaap vallen, dan weet je dat jouw uitstap geslaagd is.

Den Elsakker

Den Elsakker – Meerle

Den Elsakker in Meerle is een prachtig landschapsgebied waar je heerlijk kan picknicken. Je bevindt je in een prachtige setting omgeven door adembenemend natuurschoon. Combineer je picknick met een wandeling langs een van de smokkelroutes doorheen Den Elsakker, De Chaamse Beek en de Strijbeekse Heide.