De herfst is ongetwijfeld het meest kleurrijke seizoen van het jaar. Als de bomen zich in warme kleuren hullen, als de wind iets guurder om je oren suist en als het pittige streekbier na die deugddoende wandeling heerlijk smaakt, dan weet je het zeker: het is herfst. In Hoogstraten kleuren we jouw najaar lekker actief in, en dat mag je letterlijk nemen. Kom naar buiten: kom wandelen, kom sporten, kom proeven.

Laat die typische herfstbui je humeur niet beïnvloeden. In tegendeel: In de Kempen kunnen we tegen een spatje regen, staan we stevig in onze schoenen tijdens een felle windvlaag en houden we van het geluid van krakende herfstbladeren of van een knisperend haarvuur. Gewapend met een paraplu, stevige wandelschoenen en veel goesting heten we in Hoogstraten de herfst welkom.
Hoogstraten toont haar charme in elk seizoen. Kom naar buiten, hier is 't te doen!

Wandelknooppunten

Begeleide winterwandelingen

Vanaf november 2022 organiseert VisitHoogstraten elke tweede zondag van de maand gratis begeleide wandelingen met afsluitend een exclusief bezoek. Een ervaren Hoogstraatse gids begeleidt de wandeling en vertelt je onderweg leuke wetenswaardigheden.

Maar er is meer: op elke wandeling staat een exclusief bezoek geprogrammeerd. Het gaat om bedrijven, natuurgebieden of gebouwen die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren open zetten. Een ‘uniek bezoek’ is hier dus absoluut op z’n plaats. Voor 2022-2023 heeft VisitHoogstraten weer enkele kleppers op het programma staan. Trek je wandelschoenen aan en kom ze ontdekken. Het wordt een meer dan boeiende tocht.

Ontdek ‘De Smaak van Hoogstraten’

Van 3 november tot 2 april kan je Hoogstraten al proevend ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en geniet van deugddoende streekspecialiteiten onderweg. Een wandeling van 7,5 km brengt je langs vijf overheerlijke stops die je doen proeven van het vakmanschap en de passie van de Hoogstraatse streekproducenten & ondernemers. De brochure en de bijhorende bonnetjes koop je vanaf eind oktober bij VisitHoogstraten. De wandeling doe je wanneer je er zin in hebt. Reserveren op voorhand is dus niet nodig!

Terras Ladorée

Tentoonstelling ‘Verdwenen! Vergeten?’

Heb je je al ooit afgevraagd hoe mannen vroeger koffie dronken zonder hun snor vies te maken… of waar een Sint-Hubertussleutel voor diende? Misschien weet je nog wat een klepperman deed en welke liedjes hij zong tijdens zijn rondes?

In ‘Verdwenen! Vergeten?’ staan oude objecten en gebruiken centraal die ooit als volkomen normaal werden beschouwd, maar nu volledig verdwenen zijn. Sommige dingen behoren misschien nog tot het collectieve geheugen, terwijl anderen jammer genoeg volledig zijn vergeten. In de nieuwste tentoonstelling van Het Stedelijk Museum kan je stukjes van het materieel en immaterieel erfgoed komen (her)ontdekken.

Op zoek naar een leuk groepsbezoek?

Plantentuin De Kleine Boerderij/Bezoekerscentrum De Klapekster

Met dit volledig verzorgd dagarrangement krijg je een afwisselend programma voorgeschoteld. De natuur in de beide koloniën (Merksplas & Wortel) staat centraal, maar de invalshoek is op elk van de locaties bijzonder te noemen. Je wordt begeleid door ervaren gidsen en je kiest zelf waar je dag start. Uiteraard wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht: een smakelijke ontvangst, een broodjesmaaltijd en een hartelijke afsluiter maken het programma compleet.

Wist je dat je de Plantentuin ook uitzonderlijk 's nachts kan bezoeken? Op 14 en 15 oktober opent deze wonderlijke tuin zijn deuren bij volle maan voor een Plantentuin by night.