De herfst is ongetwijfeld het meest kleurrijke seizoen van het jaar. Als de bomen zich in warme kleuren hullen, als de wind iets guurder om je oren suist en als het pittige streekbier na die deugddoende wandeling heerlijk smaakt, dan weet je het zeker: het is herfst. In Hoogstraten kleuren we jouw najaar lekker actief in, en dat mag je letterlijk nemen. Kom wandelen, kom sporten, kom proeven.

Laat die typische herfstbui je humeur niet beïnvloeden. In tegendeel: In de Kempen kunnen we tegen een spatje regen, staan we stevig in onze schoenen tijdens een felle windvlaag en houden we van het geluid van krakende herfstbladeren of van een knisperend haarvuur. Gewapend met een paraplu, stevige wandelschoenen en veel goesting heten we in Hoogstraten de herfst welkom.
Hoogstraten toont haar charme in elk seizoen. Kom naar buiten, hier is 't te doen!

Het is niet toevallig dat Hoogstraten en herfst beide met een H beginnen. De H van heerlijk, de H van hartelijk en de H van ‘hondeweer’ (lacht!). De herfst staat voor ons synoniem aan gezellig door het stadscentrum kuieren en onszelf lekker verwennen op een terras terwijl we genieten van de najaarszon. Of met ‘caoutchouc botten’ naar Wortel-Kolonie en uitgewaaid De Klapekster binnenvallen. Zalig, laat maar komen!

Ria en Ludo uit Zoersel.

Wandelknooppunten

Doe mee met de winterwandelingen!

Vanaf november 2023 organiseert VisitHoogstraten elke tweede zondag van de maand gratis begeleide wandelingen met afsluitend een exclusief bezoek. Een ervaren Hoogstraatse gids begeleidt de wandeling en vertelt je onderweg leuke wetenswaardigheden.

Maar er is meer: op elke wandeling staat een exclusief bezoek geprogrammeerd. Het gaat om bedrijven, natuurgebieden of gebouwen die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren open zetten. Een ‘uniek bezoek’ is hier dus absoluut op z’n plaats. Voor dit nieuwe seizoen heeft VisitHoogstraten weer enkele kleppers op het programma staan. Trek je wandelschoenen aan en kom ze ontdekken. Het wordt een meer dan boeiende tocht.

Pik een theatervoorstelling mee!
Het nieuwe seizoen van GC Hoogstraten gaat op 22 september van start en het belooft straf te worden! Grote namen als Thomas Smith en Amelie Albrecht voeren de lijst van topvoorstellingen aan, maar het zijn misschien wel de ietwat speciale voorstellingen die je het meest zullen bekoren: Op 29 oktober is er een ligconcert met stiltewandeling, en ook aan de kleintjes is gedacht met een kindervoorstelling en een familievoorstelling. Klik hier voor tickets of haal ze aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.
Museum - Gelmelslot Museum - Gelmelslot

Bezoek de nieuwe expo ‘Gelmelslot’!

Ontdek meer dan 800 jaar geschiedenis van het kasteel en haar meest opvallende bewoners. Wat ooit begon als een bescheiden motte op de oever van een kleine rivier zou op haar hoogtepunt een formidabel renaissancekasteel worden dat bijna de loop van de Europese geschiedenis veranderde.

Speciaal voor deze tentoonstelling werd ook een geluidsspel ontwikkeld over de 'Unie van Hoogstraten'. In dit klankspel nemen we je mee naar 1603, naar een moment dat het Gelmelslot recht in de vuurlinie lag tussen Spaanse en Nederlandse troepen. Stemacteur Michaël Pas neemt je als 'Eletto van de Unie' mee in dit onwaarschijnlijke verhaal uit de Tachtigjarige Oorlog.

Fietspad langs de Mark

Houd het stil! Op zondag 29 oktober slaan Natuurpunt en GC Hoogstraten de handen in elkaar voor een zalige zondagnamiddag: na een begeleide stiltewandeling geniet je van een relaxerend ligconcert in Meersel-Dreef. Mis het niet, dit doe je niet elke dag...

SAVE THE DATE: zondag 29 oktober: DAG VAN DE STILTE.

Laat de kinderen los op het Korte Beentjespad!

Binnenblijven in de herfst? Nee toch! De herfst is het ideale seizoen om op expeditie te gaan in de natuur. Prachtige kleuren, krakende herfstbladeren onder je voeten en achteraf een warme chocolademelk om opnieuw op krachten te gooien. Zalig toch?!

Het Kortebeentjespad is een uitgestippelde wandelroute van 1,5 kilometer in Natuurgebied Den Rooy in Meerle. Mama's en papa's volgen braaf de grote-mensenroute, maar de kinderen ontdekken het pad op hun eigen manier.

Kortebeentjespad (4) (c) T. Voeten - Kids Del Mundo
Taeymans Erbizzemkes

Ontdek ‘De Smaak van Hoogstraten’!

Kom in het najaar Hoogstraten proefondervindelijk ervaren! Trek je wandelschoenen aan voor een ontspannende wandeling  en geniet onderweg van enkele lekkere Hoogstraatse smaakmakers. De wandeling van 7,5 km brengt je langs vijf gezellige locaties waar je – letterlijk - kan proeven van het vakmanschap en de passie van de Hoogstraatse ondernemers.

Wanneer je gaat wandelen, dat beslis je zelf, reserveren is niet nodig. De wandeling loopt het hele jaar door en is het best te wandelen van donderdag tot en met zondag. Geen zin om alle bonnen op één dag te besteden? Geen probleem, de bonnen blijven gedurende de hele periode geldig.

In het najaar zetten we ook nog enkele nieuwe Hoogstraatse specialiteiten op tafel. Hoogstraten heeft altijd al een sterke traditie gehad op het gebied van smaak. Wijndomein Hoogstraten heeft een lekkere fles bubbels ontwikkeld (Opgelet: beperkte voorraad - wees er snel bij) en de Hoogstraatcello is het Hoogstraatse alternatief voor het Italiaanse limoncello. Welke vruchten aan de basis liggen van deze specifieke likeur kan je vast wel raden...

Bezoek Hoogstraten met een gids!

Nieuwe brochure groepen verkrijgbaar!

Sinds begin september ligt de nieuwe brochure voor groepen van de Grensvallei in de rekken bij VisitHoogstraten. Ben je op zoek naar een leuke activiteit met de familie, een reünie van de klas of een leuke dag met vrienden? Hoogstraten en de Grensvallei hebben een ruim aanbod aan activiteiten die iedereen aanspreken.

Opnames in De Bonte Beestenboel Bruno Vanden Broecke en Jonas Vermeulen

Luister naar een boeiende podcast!

En als het dan écht geen weer is om buiten te komen? Dan heeft VisitHoogstraten de geknipte oplossing voor je. Met de podcast 'Aan de Rand van het Land' blijft je gewoon lekker thuis. Zet jezelf gezellig in de zetel, verwen jezelf met iets lekkers en beluister de podcast die de geschiedenis van Wortel-Kolonie vertelt. Zo'n natte herfstdag hoeft zeker niet saai te zijn.

Op dit eigenste moment wordt er hard gewerkt aan maar liefst drie vervolgafleveringen voor 'Aan de Rand van het Land'. Beluister ze binnenkort allemaal.

Komt de herfstzon toch piepen? Beluister dan de podcast terwijl je de Erfgoedwandeling doet in Wortel-Kolonie. Zo sta je er letterlijk middenin!