Plan je een weekendje weg in eigen land? In Hoogstraten vind je een uitgebreid aanbod aan unieke logeermogelijkheden. De Hoogstraatse gastvrijheid staat garant voor een gul en warm onthaal, tot in de puntjes verzorgd. Van luxehotel tot kleinschalig kamperen, elk adres vormt de perfecte uitvalsbasis voor een bijzondere overnachting in de Kempen.  Hieronder vind je een overzicht van de leukste overnachtingen voor een nachtje weg.  

Glamping tussen de alpaca’s

Slaap in een hippe lodgetent waar jij met je gezelschap (max. 5 personen) een heerlijk ontspannen glamping-weekend tegemoet gaat. Je waant je even helemaal allemaal op de wereld, één met de natuur. Vergeet de dagelijkse ratrace: welkom rust en onthaasting. Geniet van de zonsondergang vanop het gezellig ingerichte terras aan je tent, sprokkel hout voor een gezellig kampvuur en zoek de volgende ochtend waar de zon opkomt tussen de grazende alpaca’s.

Je kan kamperen vanaf mei t/m augustus.

Hotel Hoogstraten - De Jachthoorn Hotel Hoogstraten - De Jachthoorn

Hotel in het bruisende stadscentrum

Kom overnachten in het een stadshotel. Hotel De Jachthoorn is dé perfecte uitvalsbasis om Hoogstraten te ontdekken.  Het enige hotel dat Hoogstraten rijk is, ontvangt je met open armen. Je mag je verwachten aan blinkende, moderne kamers met alle comfort waar je heerlijk wegdroomt en zalig relaxed ontwaakt.

En het ontbijtbuffet is onovertroffen, de dag start alvast met een hoogtepunt.

Vakantiewoning

Trek er eens met enkele gezinnen op uit. Middenin Wortel-Kolonie vind je 'Kolonist' en 'Weldadigheid'. Twee nieuwe vakantiewoningen waar je in totaal met 14 personen kan verblijven.

Onlangs was 'Vaderklap' te gast in de Kolonist. Vaderklap is een initiatief van coole 2 papa's die willen vertellen, schrijven, beleven en inspireren.

Dimitri kwam op bezoek met zijn gezin en kozen als uitvalsbasis Wortel-Kolonie. Ze hadden een topweekend in Hoogstraten, bekijk het zelf via onderstaande link.

B&B 't Mjeels Pierke is een mooie, rustige plek. De vriendelijke gastvrouw en -heer presenteren je nette kamers met heerlijke bedden en 's ochtends staat er een uitgebreid ontbijt klaar. Wij hebben met 6 dames overnacht en 2 dagen heerlijk gewandeld. Wat een fantastische omgeving!

Lydia O. uit Nederland.

B&B Hoogstraten B&B Hoogstraten

Bed & Breakfast op het platteland

Ga voor dat verborgen pareltje dat buiten het centrum van Hoogstraten ligt. Kies voor een B&B in de pittoreske omgeving van Wortel, Meerle of Minderhout als perfecte uitvalsbasis om te wandelen of te fietsen. De gastvrouw en gastheer van staan er op om je vanaf ’s morgens heerlijk te verwennen met een authentiek Hoogstraatse ontbijt samengesteld met lokaal lekkers.

Kamperen in Unesco Werelderfgoed

Paalkamperen: een ervaring waar je kinderen nog lang over zullen praten. Weg luxe, weg wifi, welkom kwetterende vogels en zalig ruikende natuur. Kom rustiek kamperen in de bivakzone van Wortel-Kolonie. De spelregels zijn eenvoudig: in een straal van tien meter rondom de waterpomp, mag je kamperen met maximaal 3 tentjes en 10 personen. Legaal wildkamperen als het ware…

Kamperen in Hoogstraten Kamperen in Hoogstraten
Camperplaats Hoogstraten Camperplaats Hoogstraten

Camperplaats in het groen

Op het Kakelhof in Meer krijg je niet alleen een slaapplaats maar ook de smaak van Hoogstraten cadeau. Het Kakelhof is in de eerste plaats een legkippenbedrijf, maar in hun automatenhal vind je echt het volledige smakenpallet van Hoogstraten: nergens ervaar je de smaak en het karakter van Hoogstraten beter dan bij de familie Schalk. Het Kakelhof ligt vlak aan de afrit Meer, op een boogscheut van recreatiedomein De Mosten en langs het Hoogstraatse wandel- en fietsnetwerk.

Verder in Minderhout, in de kloostertuin van de familie Broers, ben je welkom met de tent, camper of caravan. Check de internationale website campspace.com en je bent vertrokken.

Enkel een tentje op je rug? Zet het dan neer in de fruitboomgaard op een boogscheut van het centrum.