Vanaf november '24 organiseert VisitHoogstraten elke tweede zondag van de maand begeleide winterwandelingen met afsluitend een exclusief bezoek. Een ervaren Hoogstraatse gids begeleidt de wandeling en vertelt je onderweg leuke wetenswaardigheden. Maar er is meer: op elke wandeling staat een exclusief bezoek geprogrammeerd. Het gaat om bedrijven, natuurgebieden of gebouwen die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren open zetten. Een ‘uniek bezoek’ is hier dus absoluut op z’n plaats. Voor 2024-2025 heeft VisitHoogstraten weer enkele kleppers op het programma staan. Trek je wandelschoenen aan en kom ze ontdekken. Het wordt een meer dan boeiende tocht.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met zaterdag (15.00 uur) voorafgaand aan de wandeling, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. De wandelingen zijn tussen de 6 en de 8 km en starten steeds om 13 uur. Het einde is voorzien omstreeks 17 uur. Voor slechts slechts 3 euro per persoon beleef je een heerlijke wandelnamiddag. Stevige wandelschoenen, een fluohesje en een zaklamp zijn geen overbodige luxe.  Omwille van veiligheidsvoorschriften en hygiëne zijn honden niet toegelaten.

Data die je alvast in je agenda kan noteren:

  • 10 november 2024: Street-art wandeling
  • 8 december 2024: Op stap met Natuurpunt
  • 12 januari 2025: Bezoek aan de vernieuwde zaal Cecilia

Street-art wandeling

10 november 2024 - Vertrek VisitHoogstraten, Vrijheid 149, Hoogstraten

Street-art is al lang niet meer de illegale graffiti van enkele jaren geleden. Dat bewijst de diversiteit aan prachtige muurschilderingen of 'murals' verspreid over heel Hoogstraten. VisitHoogstraten strikte de deskundige cultuur van Stad Hoogstraten, Florian Christiaensen, om een unieke kijk te geven op de variëteit aan leuke street-art die in je in de stad kan vinden. Van kleine verstopte landlopers en kleurige insecten tot fleurige muren met een diverse insteek. Nadien nodigt 't Ver-Zet-je je graag uit voor een koffie of thee in De Nieuwe Feftig.

Inschrijven kan via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Street-art wandeling'. Uw inschrijving is definitief nadat we uw betaling hebben ontvangen.

Street Art Feftig

Op stap met Natuurpunt

8 december 2024 - Vertrek Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske - De Klapekster - Kolonie 41, Hoogstraten (Wortel)

Een enthousiaste gids van Natuurpunt neemt je mee achter de schermen van een nieuw stukje ongerepte natuur net over de grens. Tijdens een wandeling van 8 km ontdek je de pracht van 'De Laars' in Baarle-Hertog/Nassau. De afsluitende koffie in het bezoekerscentrum van Natuurpunt is een extraatje!

Inschrijven kan via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Natuurpunt wandeling'. Uw inschrijving is definitief nadat we uw betaling hebben ontvangen.

Bezoek de vernieuwde zaal Cecilia

12 januari 2025 - Vertrek VisitHoogstraten - Vrijheid 149, Hoogstraten

Stadsgids Monique neemt je mee op een wandeling door prachtig historisch Hoogstraten. Na de wandeling ontvangen de vrijwilligers van Zaal Cecilia je met open armen. Sinds 2021 zijn ze begonnen aan een grondige renovatie van het voormalige zaaltje van de 'Koninklijke Toon- en Toneelmaatschappij Sinte-Cecilia'. Ze laten je graag zien wat er al is gebeurd en wat hun plannen nog zijn voor de toekomst.

Inschrijven kan via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Zaal Cecilia'. Uw inschrijving is definitief nadat we uw betaling hebben ontvangen.