Momenteel zijn alle wandelingen volzet. Je kan nog steeds inschrijven voor de reservelijst.

Vanaf november '22 organiseert VisitHoogstraten elke tweede zondag van de maand gratis begeleide winterwandelingen met afsluitend een exclusief bezoek. Een ervaren Hoogstraatse gids begeleidt de wandeling en vertelt je onderweg leuke wetenswaardigheden. Maar er is meer: op elke wandeling staat een exclusief bezoek geprogrammeerd. Het gaat om bedrijven, natuurgebieden of gebouwen die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren open zetten. Een ‘uniek bezoek’ is hier dus absoluut op z’n plaats. Voor 2022-2023 heeft VisitHoogstraten weer enkele kleppers op het programma staan. Trek je wandelschoenen aan en kom ze ontdekken. Het wordt een meer dan boeiende tocht.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met zaterdag (15.00 uur) voorafgaand aan de wandeling, zolang er plaatsen beschikbaar zijn

De wandelingen zijn tussen de 6 en de 8 km en starten steeds om 13 uur. Het einde is voorzien omstreeks 17 uur. Deelnemen is gratis. Stevige wandelschoenen, een fluohesje en een zaklamp zijn geen overbodige luxe.  Omwille van strenge veiligheidsvoorschriften en hygiëne zijn honden niet toegelaten.

Ontdek Domeinbos Elsakker – VOLZET

13 november 2022 - Vertrek Parking Noord, Strijbeekseweg, Hoogstraten (Meerle)

Domein Elsakker, een 'landschap zonder grenzen' toont je een heerlijk stukje natuurschoon op de grens met Nederland. De natuur is aan beide zijden adembenemend, de stilte is er oorverdovend en de vergezichten zijn er eindeloos.

Boswachter Bart Hoeymans neemt je mee op een verkennende tocht door het domein zoals je het nog nooit zag. Hij toont je zijn favoriete plekjes, laat je kennis maken met diverse natuurtypes, langs bos- en natuurbeheerswerken en niet te vergeten... de boswachter mag op plekjes komen waar je normaal niet mag komen.

Inschrijven voor de reservelijst kan via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Elsakker'.

Den Berk Delice smaaktomaten

11 december 2022 - Vertrek Putten 19, Hoogstraten

In 2014 besloten 4 Belgische tomatentelers de handen in elkaar te slaan. Zij brachten hun ervaring, knowhow en expertise samen om als één gezicht de markt te betreden. ​En met succes!

Ontstaan uit een oprechte vriendschap die resulteerde in een enorme drive, groeide het bedrijf snel uit tot één van de grootste spelers in Hoogstraten en omgeving.

Hun nieuwe inpakafdeling op het industrieterrein in Hoogstraten is dan ook een pareltje. Speciaal voor VisitHoogstraten ontvangen ze jullie na de wandeling voor een bezoek aan dit spiksplinternieuw gebouw, uitgerust met de nieuwste technologieën en technieken. ​

Inschrijven voor de reservelijst kan via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Den Berk'.

Brouwerij 3 Girls & 1 Boy

8 januari 2023 - Vertrek Vagebondplein, Hoogstraten (Wortel)

Wat begon met een verjaardagscadeau, een doe-het-zelf-brouwkit, groeide voor Tom Dierckx uit tot een uit de hand gelopen hobby. In zijn kleine brouwerij in Wortel maakt hij twee bieren, Hopjom en Pasoepjom, die verkrijgbaar zijn bij VisitHoogstraten en in verschillende Hoogstraatse cafés. Nog geen half jaar nadat hij officieel een brouwerij werd, won zijn 'Pasoepjom' al goud op de European Beer Challenge. Reden te meer om hem eens een bezoekje te brengen & eens te proeven. Niet?

Inschrijven voor de reservelijst kan nog via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Brouwerij31'.

De vernieuwde kloostersite in Meer

12 februari 2023 - Vertrek School De Meerpaal, Terbeeksestraat 6/A, Hoogstraten (Meer)

Na jaren leegstand is de kloostersite in Meer goed bezig een vernieuwde plaats in te nemen in het dorpsleven van Meer. De historische gebouwen kregen of krijgen een publieke of semipublieke functie die een meerwaarde is voor de inwoners van Meer en de regio. Je vindt er onder meer een lokaal dienstencentrum, vergaderruimte voor verenigingen, de bibliotheek, ...

Na een fikse wandeling in de omgeving zal één van de bezielers van de renovatie een unieke kijk geven op het verleden en de toekomst van deze site. Want geef nu toe, prachtig gerenoveerd, toch?

Inschrijven voor de reservelijst kan nog via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Klooster'.