Vanaf november '23 organiseert VisitHoogstraten elke tweede zondag van de maand begeleide winterwandelingen met afsluitend een exclusief bezoek. Een ervaren Hoogstraatse gids begeleidt de wandeling en vertelt je onderweg leuke wetenswaardigheden. Maar er is meer: op elke wandeling staat een exclusief bezoek geprogrammeerd. Het gaat om bedrijven, natuurgebieden of gebouwen die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren open zetten. Een ‘uniek bezoek’ is hier dus absoluut op z’n plaats. Voor 2023-2024 heeft VisitHoogstraten weer enkele kleppers op het programma staan. Trek je wandelschoenen aan en kom ze ontdekken. Het wordt een meer dan boeiende tocht.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met zaterdag (15.00 uur) voorafgaand aan de wandeling, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. De wandelingen zijn tussen de 6 en de 8 km en starten steeds om 13 uur. Het einde is voorzien omstreeks 17 uur. Deelnemen is bijna gratis. Voor 3 euro per persoon beleef je een heerlijke wandelnamiddag. Stevige wandelschoenen, een fluohesje en een zaklamp zijn geen overbodige luxe.  Omwille van veiligheidsvoorschriften en hygiëne zijn honden niet toegelaten.

Kapucijnenklooster

14 januari 2024 - Vertrek Parking Kapucijnenklooster,  Dreef 38, Hoogstraten (Meersel-Dreef)

Meersel-Dreef, het kleinste dorp van Hoogstraten, met het noordelijkste punt van België. Zelfs Tom Waes vond het de moeite waard om er op bezoek te komen.

Na de wandeling neemt Pater Kenny je mee voor een unieke kijk achter de schermen van het Kapucijnenklooster. Gesticht in 1690 en ondertussen veel transformaties ondergaan.

Inschrijven kan via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en 'Kapucijnenklooster'. Uw inschrijving is definitief nadat we uw betaling hebben ontvangen.

Meersel-Dreef (c) P. Wuyts

Salm Salm Molen

11 februari 2024 - Vertrek Salm Salm Molen, Molenstraat, Hoogstraten.

Een unieke verzameling op een unieke locatie! Voorlopig kunnen we nog niet veel prijs geven, maar vanaf het zo ver is, lees je er hier alles over.

Na een fikse wandeling in de omgeving zal de nieuwe eigenaar van de Salm Salm Molen jullie met open armen ontvangen in zijn nieuwe woonst. Meer info volgt zo snel mogelijk!

Inschrijven kan via mail naar [email protected] met vermelding van de datum, aantal personen en vermelding 'Salm Salm Molen'. Uw inschrijving is definitief nadat we uw betaling hebben ontvangen.