Begeleide winterwandelingen met een extraatje! Vanaf november organiseert VisitHoogstraten elke tweede zondag van de maand gratis begeleide wandelingen met afsluitend een exclusief bezoek. De gids begeleidt de wandeling en vertelt je onderweg leuke wetenswaardigheden. Maar er is meer: op elke wandeling staat een exclusief bezoek geprogrammeerd. Het gaat om bedrijven, musea of gebouwen die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren open zetten. Een ‘uniek bezoek’ is hier dus absoluut op z’n plaats. Voor 2021-2022 heeft VisitHoogstraten weer enkele kleppers op het programma staan. Trek je wandelschoenen aan en kom ze ontdekken. Het wordt een meer dan boeiende tocht.

Tentoonstelling Catwalk

12 december 2021 - Vertrek Zaal Pax, Dr. Versmissenstraat 3, Hoogstraten

Mode is alom aanwezig. Mode is voor ons zelfs bijna evident. Dit was echter niet zo vanzelfsprekend voor onze voorouders! Benieuwd naar wat men 100 jaar geleden droeg in de Kempen? Was iedereen hetzelfde gekleed? Was men bezig met de heersende modetrends? Wie droeg traditionele kleding en hoe zag die er dan uit? In het Stedelijk Museum Hoogstraten krijg je een beeld van de kleding in de kempen tussen 1850 & 1950.

Inschrijven kan via mail naar VisitHoogstraten met vermelding van de datum, aantal personen en 'Bezoek Catwalk'

Bijencentrum De Raam

9 januari 2022 - Vertrek kapel Achtel, Rijkevorsel

De Hoogstraatse Imkersvereniging Sint-Ambrosiusgilde bestaat al meer dan 60 jaar. In het bevruchtigingsstation De Raam in Rijkevorsel worden, in samenwerking met Proefcentrum Hoogstraten, bijenkoninginnen gekweekt die broodnodig zijn voor de bestuiving. De honing wordt koud geslingerd waardoor je dus gegarandeerd zuivere inlandse bijenhoning krijgt. Meer dan een bezoek waard dus!

Inschrijven kan via mail naar VisitHoogstraten met vermelding van de datum, aantal personen en 'Bezoek De Raam'.

Zouterover Experience Center

13 februari - Vertrek BC De Klapekster, Kolonie 41, Hoogstraten

Sinds Nick en Kevin het programma Grillmasters wonnen, hebben ze niet stil gezeten. Sinds juni 2021 hebben ze hun eigen 'Zouterover Experience Center' geopend in Wortel-Kolonie. Geef hen een simpel kampvuur en je bent vertrokken voor een unieke (smaak)ervaring. Rond het vuur brengen ze mensen samen. En geef toe, een kampvuur is toch een BBQ in het kwadraat. Maak kennis met pure smaken, back to basics, en twee jonge gasten met een passie voor vuur en (h)eerlijke smaken.

Inschrijven kan via mail naar VisitHoogstraten met vermelding van de datum, aantal personen en 'Bezoek Zout Erover'.

Inschrijven kan tot en met zaterdag (15.00 uur) voorafgaand aan de wandeling, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. De wandelingen zijn ongeveer 8 km en starten steeds om 13 uur. Het einde is voorzien omstreeks 17 uur. Deelnemen is gratis. Stevige wandelschoenen, een fluohesje en een zaklamp zijn geen overbodige luxe.  Omwille van strenge veiligheidsvoorschriften en hygiëne zijn honden niet toegelaten.