Aardbeienroute

40 km

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Begijnhof, Sint-Katharinakerk, Stedelijk Museum Hoogstraten, Meersel-Dreef, Kapel Onze-Lieve-Vrouw van den Akker, Kloostersite Meer

De Aardbeienroute situeert zich volledig op het grondgebied van de fusiegemeente Hoogstraten, waarbij ze het historisch centrum van Hoogstraten met de fraaie Markvallei en het weidse platteland van onze grensstreek combineert. De route illustreert hoe belangrijk de land- en tuinbouw in deze regio zijn. Je fietst langs heel wat serres met aardbeien en aardbeienvelden die duidelijk de evolutie van de aardbeienteelt doorheen de jaren aantonen.

(c) F. Croes

Hoogstraten Aardbeien

De Aardbeienroute bestaat al sinds 1977 en is één van de eerste themaroutes die in de provincie Antwerpen ontwikkeld werd. Na meer dan 40 jaar is het nog steeds een klassieker die je zeker gefietst moet hebben.

Aardbeien zijn een topproduct. Wie Hoogstraten zegt, proeft de sappige smaak van aardbeien. Volle gerijpte aardbeien met een perfecte balans tussen zuur en zoet, dat is waar het in Hoogstraten om draait. Al vanaf het begin in 1933 staat Coöperatie Hoogstraten bekend om aardbeien. Wat ooit een hobby was van mensen uit de streek, is uitgegroeid tot een kwaliteitsmerk waaronder jaarlijks meer dan 30 miljoen kg aardbeien verkocht worden. 
Meer dan 200 familiebedrijven stoppen al hun kennis en energie in het voorzichtig plukken, mooi selecteren en perfect presenteren.
Resultaat: Hoogstraten aardbeien zijn wereldwijd bekend!

Roger Van Damme is trotse ambassadeur van Hoogstraten Aardbeien.