Hoogstraten in groenten & bloemen

Vrijheid
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Met Hoogstraten in groenten & bloemen wordt in Hoogstraten de zomer sinds 1999 symbolisch afgesloten. Het hele centrum wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

Tentoonstelling

Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van alle creaties. Intussen heeft hij een internationaal team van ontwerpers rond zich die onder zijn leiding en coaching nieuwe creaties maken speciaal voor Hoogstraten. Samen voeren zij nationaal én internationaal de top aan in de wereld van florale vormgeving. Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen viert hun passie hoogtij. Ze laten hun inventiviteit en enthousiasme los op het grote publiek. Elk van de ontwerpers heeft een eigen persoonlijke stijl, die wordt aangevuld met aanstekelijke spontaniteit, vakmanschap en dynamiek.

De tentoonstelling vindt elke jaar plaats tijdens het derde weekend van september. De creaties staan opgesteld vanaf vrijdagavond 18 uur en worden maandagavond omstreeks 18 uur opnieuw verwijderd.

Vrijwilligersteam

De ontwerpers worden ondersteund door de technische diensten van Stad Hoogstraten. Zij maken de nodige frames en basisstukken voor de verschillende composities. Daarna is het de beurt aan de bloemschikkers om het ontwerp uit te werken. Voor de realisatie worden tientallen vrijwilligers ingeschakeld. De energie die uitgaat van de samenwerking met hen, vormt misschien wel de allerbelangrijkste factor voor het welslagen van dit uitzonderlijk evenement. Zonder hun enthousiasme en inzet zou Hoogstraten in groenten & bloemen nooit zijn uitgegroeid tot een happening van deze omvang en met deze positieve uitstraling.

Zelf meewerken? Dat kan! De organisatie is steeds op zoek naar helpende handen. Iedereen is welkom: jong, oud, bloemschikker of niet-bloemschikker, sterke mannenhanden en fijne vrouwenvingers (of net andersom). Ben je een creatieve duizendpoot met een vlotte pen, een (amateur)fotograaf of social media-expert?

Tom De Houwer, internationaal floraal ontwerper

In 2022 is Hoogstraten in groenten & bloemen...

Ontmoet het internationaal ontwerpersteam

Intussen heeft Tom een internationaal team van ontwerpers...

Praktische informatie

Gratis Fietsparking Hoogstraten promoot maar al te graag...

Hoogstraten in groenten & bloemen is een organisatie van VVV Hoogstraten met steun van stad Hoogstraten, Coöperatie Hoogstraten, Special Fruit en Impuls Media. Met dank aan vele andere sponsors.