Parkeren

Zaterdag en zondag zijn in en om het centrum verschillende gratis parkings voorzien:

  • Parking Jan Van Cuyck - Jan Van Cuyckstraat
    (150 meter van de Vrijheid - wandeltijd: 2 minuten)
  • Parking sportpark Wereldakker: parking Sportoase, Gymhal en HVV (enkel op zondag)
    (700 meter van de Vrijheid - wandeltijd: 8 minuten)

Op zondag kan je niet op de Vrijheid parkeren.
Op zaterdag en maandag is parkeren wel mogelijk op de Vrijheid, dit is een blauwe zone. Het gebruik van een parkeerkaart is dan verplicht. Dit geldt eveneens voor het eerste gedeelte van al haar zijstraten, de Heilig Bloedlaan en de Jaak Aertslaan.

Gratis Fietsparking

Hoogstraten promoot maar al te graag het gebruik van de fiets. Als je met de fiets komt, stal dan je fiets gratis in de voorziene fietsparkings. Er is een bewaakte fietsparking op de parking van IKO (Dr Versmissenstraat - 100 m van het centrum). Een tweede, onbewaakte, fietsparking bevindt zich aan het kruispunt van de Vrijheid met de Tinnenpotstraat.

Let wel: De fietsparking is er enkel op zondag 17 september. De bewaking is voorzien tussen 10 en 17 uur. Om 19 uur worden de parkings verwijderd.
Leg uiteraard je fiets op slot, de organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke diefstallen, beschadigingen of ongevallen.

Autovrij op zondag

In het kader van de Europese Week van de Mobiliteit wordt op zondag 17 september het centrum van Hoogstraten verkeersvrij gemaakt van 9 tot 20 uur. Net zoals Parijs, Madrid, Milaan, Helsinki, Kopenhagen en Brussel wil Hoogstraten je laten kennismaken met de voordelen van milieuvriendelijke mobiliteit. Deze zee van ruimte maakt van de Vrijheid een uitgestrekte wandelboulevard met muziek en animatie. Houd er rekening mee dat je op zondag niet op de Vrijheid mag parkeren. Overtreders worden weggetakeld.

De Vrijheid wordt afgesloten vanaf de Heilig Bloedstraat tot aan de Tinnenpotstraat.

Kinderprogramma Begijnhofkerk

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de inhoud van het kinderprogramma. Houd deze pagina in de gaten voor verdere informatie.


Iedereen is welkom op zondag 17 september, tussen 13 en 16.30 uur in de Begijnhofkerk. Deelnemen is gratis.

Als het weer het toelaat, kan je op zondag de toren van de Sint-Katharinakerk beklimmen. Van 14.30 tot 16.30 uur staat een uitdaging van 294 treden op je te wachten. Eenmaal boven word je beloond met een indrukwekkend maar bovenal uniek zicht.

Hoogstraatse aardbeien

Naar goede gewoonte zullen ook de Hoogstraatse aardbeien het ganse weekend te koop zijn. Passeer dus zeker ter hoogte van het stadhuis waar je een lekker bakje Hoogstraatse aardbeien mee naar huis kan nemen.

Zelfs in de regen krijg je de glimlach van onze telers er gratis bij!

Winkelen in Hoogstraten

Opendeurdagen

De Hoogstraatse winkeliers zetten tijdens het derde weekend van september de deuren wijd open. Op zaterdag 16 en zondag 17 september ontvangen ze je graag tussen 10 en 18 uur. Je zal versteld staan van de grote verscheidenheid aan winkels: van kleine verrassende winkeltjes tot en met exclusieve speciaalzaken, elk met een zeer ruim en kwalitatief aanbod.

Fotowedstrijd

VVV Hoogstraten zoekt ook dit jaar de ultieme promotiefoto voor het evenement.
Een professionele jury beoordeelt de resultaten. Ze zoekt een drieluik van beelden, uitgaande van een verrassende kijk op de ontwerpen, vormgeving en kwaliteit met het oog op promomateriaal.