Hoogstraten is dé ideale bestemming voor bourgondische genieters. Onze streekproducten staan wereldwijd bekend voor passie, kwaliteit en vakmanschap. Zin om je op culinair vlak in de watten te laten leggen? Dan ben je in Hoogstraten aan het juiste adres. Proef en geniet!

Culinaire Fietsroute

VisitHoogstaten kijkt tevreden terug op de Culinaire Fietsroute van 2023. Hoewel de zomer eerder nat startte, was er in augustus en zeker in september toch heel wat zon met heerlijke zomerdagen. We mochten dan ook een 650 tal culinaire trappers in Hoogstraten en de Grensvallei verwelkomen.

Voor 2024 plant de Grensvallei een nieuwe editie om de streek culinair te ontdekken. Wat het wordt, is nog niet duidelijk maar één ding is zeker:

"Met de Culinaire Fietsroute geniet je niet alleen van de mooiste plekjes die de Hoogstraatse omgeving te bieden heeft, maar je schuift onderweg ook aan voor een smakelijk menu."

De Smaak van Hoogstraten Mats Palinckx

Proef ‘De Smaak van Hoogstraten’

Wegens succes verlengd!
Dat Hoogstraten een geliefde plaats is voor foodies, wist je vast al langer. Maar nu ontdek je dat ook al wandelend. De proefwandeling 'De Smaak van Hoogstraten' brengt je langs 5 heerlijke hotspots die je laten kennismaken met het lekkers dat Hoogstraten te bieden heeft.

Het concept is eenvoudig. Tijdens je wandeling (7,5 km) geniet je op vijf verschillende tussenstops van een lekker Hoogstraats proevertje. Heerlijk wandelen in het groen en onderweg word je getrakteerd met een Hoogstraatse lekkernij: een ideale mix!
Je koopt de brochure met bijbehorende bonnen aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten of bestellen via de webshop.

Smaakvolle bedrijfsbezoeken

Duik je graag eens achter de schermen om te ervaren hoe al de Hoogstraatse producten tot stand komen? Dat kan! Verschillende smaakvolle bedrijven zetten hun deuren open om jouw groep, vereniging of familie met open armen te ontvangen.

Foto: Anne De Graaf

Geschenkbox Hoogstraten

‘Hoogstraten’ staat in de wijde omgeving bekend als kwaliteitsmerk. En terecht. Het ‘merk’ Hoogstraten staat garant voor kwaliteitsvol en duurzaam voedsel, zowel bij producten, verwerkers als consumenten. Je proeft de liefde voor het vak bij elke hap of slok.

Aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten en in de webshop vind je een ruim gamma aan Hoogstraatse producten. Deze producten zijn het ganse jaar door beschikbaar en handig samengesteld in kant- en klare boxen Wat je ook kiest: het gaat om pure verwennerij en wie houdt daar niet van om te krijgen? Of houd al dat lekkers gewoon zelf.

Voor de liefhebber zijn er drie standaard geschenkboxen: een specifieke bierbox, een alcoholvrije box en een box met een gevarieerde mix. Bestel vooraf via de webshop en ze staan netjes voor je klaar. Met de eindejaarsfeesten krijgen ze een feestelijk tintje.

Culinair meesterschap

Hoogstraten staat bekend om haar culinair meesterschap. Met hoogstaande Hoogstraatse producten schotelen topchefs je de verrukkelijkste gerechten voor. Verfijnde gastronomie, culinaire smaakmakers en topkwaliteit drijven onze 'meesters' tot vakmanschap van de bovenste plank. Geserveerd met een brede glimlach en overgoten met de gekende Hoogstraatse gastvrijheid wordt elke maaltijd in Hoogstraten een ware belevenis. Kom er van proeven.

Foto: Zes van de Kempen - Compagnie Fotografie

Streekproducten

Hoogstraten verwent je graag. Gepassioneerde vakmensen gaan tot het uiterste om dé perfecte smaak te creëren. Ambachtelijke pralines, heerlijke streekbieren of het enige echte aardbeientaartje? Geef je over aan ‘de goesting’ en proef de smaak van Hoogstraten.  Aan de basis liggen eerlijke producten, puur meesterschap en dat leidt tot een ware smaaksensatie als gevolg.