Het is je ongetwijfeld ook opgevallen: de laatste jaren is ‘gin’ aan een zeer steile opmars bezig. Waar de gin-tonic vroeger eerder een doodnormale cocktail was, is het nu hét hippe drankje dat je tegenkomt in elke café en op elk terras. En gesmaakt wordt door eender wie. Iedereen is er zot van! En terecht, want niets zo lekker als een frisse cocktail, samengesteld met geheime ingrediënten van de chef en gepresenteerd met passie en liefde voor het product.

Bij Sterkstokers hebben ze de kunst van het ambachtelijk stoken goed begrepen. Zaakvoerder en master distiller Thomas Cuyvers heeft het stoken in de genen. De geschiedenis van deze familiezaak gaat ver terug. Thomas begon met experimenteren. Als specialist in gist voor de bakkerij, was het een uitdaging om met dezelfde gist te experimenteren voor fermentatie van bier, wijn en distillaten. Het is immers dezelfde tarwe die de smaak geeft aan lekker brood of aan sterke drank! De eerste producten waren vooral likeuren en elixirs, geïnspireerd op klassieke desserten als Suzette, frangipane en honingkoek. Ondertussen is het assortiment gevoelig uitgebreid en produceert Sterkstokers de lekkerste, maar tegelijkertijd ook de meest gedurfde, soorten gin, jenever, vermouth, wodka, rum en likeuren.

Sterkstokers is huisleverancier van Visit Hoogstraten: het startte met het Sint-Katharina Elixir en vandaag zijn er al verschillende gepersonaliseerde Hoogstraatse gins op de markt. Allemaal met hun eigen Hoogstraatse ingrediënten, exclusieve smaaksensaties en verhalen. Ondertussen verhuisde Sterkstokers van Hoogstraten naar Sint-Lenaarts waar je in een gloednieuwe en hypermoderne onderneming proefondervindelijk ervaart hoe de verschillende dranken gedistilleerd worden en hoe ze de grondstoffen en tussenproducten verwerken. Een aromatische ontdekkingstocht staat jouw groep te wachten.

Praktisch

  • Reserveren via Sterkstokers | +32 (0)476 08 33 83
  • Duur: ca. 2 uur – enkel op weekdagen
  • Prijs: € 10 per persoon met een minimum van € 120 per groep
  • max. 60 personen