Heb jij je ook voorgenomen om in 2023 gezonder te eten, meer te bewegen, vaker de fiets te nemen? Of ben je uit jezelf al een bewegelijk type? Dan zit je goed in Hoogstraten! Recreatief fietsen, wandelen, hardlopen, mountainbiken, zwemmen... iedereen komt aan zijn trekken in het uitgebreide aanbod van onze sportieve stad.

Koloniënroute (c) M. De Backer

Zalig fietsen

Aan fietsroutes geen gebrek in Hoogstraten! Ontdek alle mooiste plekjes van Hoogstraten in de aardbeiroute, fiets in het spoor van de landlopers met de landlopersroute of rijd de grens over met de enclaveroute. Zoek je liever zelf een route uit? Geen probleem! Een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten brengt je waar je zijn wil, langs de mooiste landschappen, uitgestrekte velden en prachtige vergezichten.

Heerlijk wandelen

Of je nu kiest voor eens stadswandeling in het centrum van Hoogstraten, of voor de rust en onthaasting van één van de vele natuurgebieden buiten het stadscentrum, aan wandelaanbod geen gebrek. Je kan kiezen voor een uitgewerkte route of je eigen weg zoeken met het uitgebreid netwerk aan wandelknooppunten. Waar je ook voor gaat, je keert ontspannen terug!

Loopparcours

Start to run

Of het nu is om je goed voornemens kracht bij te zetten, of om de feestkilootjes te verteren, ook als je wil (hard)lopen, geen excuses in Hoogstraten. Want waar kan je immers zeggen dat je kan hardlopen dwars door UNESCO-Werelderfgoed? Of op een gloednieuwe atletiekpiste? Trek die loopschoenen aan en gaan!

Lekker modderklieven

Ook wie zin heeft om zich eens lekker uit te leven, en niet kijkt op een spatje modder meer of minder, vindt zijn gading in Hoogstraten. Dwars door de dreven van Wortel- en Merksplas-Kolonie ontwijk je wegspringende reeën, geniet je van de rust en het groen en doorkruis je tegelijk de leefwereld van de landlopers. Hop die fiets op!

Fietsers in Wortel-Kolonie