Loop jij ook over van de goede voornemens voor 2024? Of wil je er gewoon een knallend, leuk, spetterend, fantastisch jaar van maken? Daar kunnen we in Hoogstraten voor zorgen. Of je nu vaker met vrienden en familie wil afspreken, meer tijd wil doorbrengen met je gezin, meer bewegen, duurzamer leven, ... je kan het zo gek niet bedenken of in Hoogstraten hebben we de ideale invulling voor je!

Neem vaker de fiets

Aan fietsroutes geen gebrek in Hoogstraten! Ontdek alle mooiste plekjes van Hoogstraten in de Aardbeienroute, fiets in het spoor van de landlopers met de Landlopersroute of rijd de grens over met de Enclaveroute. Zoek je liever zelf een route uit? Geen probleem! Een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten brengt je waar je zijn wil, langs de mooiste landschappen, uitgestrekte velden en prachtige vergezichten.

Eerder het sportieve type? Elk weekend op de mountain- of gravelbike? Ook daar kan je in Hoogstraten je hartje ophalen! Weg met die eindejaarskilo's op onze gloednieuwe gravelroute van 80 km of een mountainbikeroute door UNESCO-Werelderfgoed.

Ga wandelen

Of je nu kiest voor een stadswandeling in het centrum van Hoogstraten, of voor de rust en onthaasting in één van de vele natuurgebieden buiten het stadscentrum, aan wandelaanbod geen gebrek. Kies voor een uitgewerkte route of zoek je eigen weg met het uitgebreid netwerk aan wandelknooppunten. Waar je ook voor gaat, je keert ontspannen terug!

Liever je loopschoenen aan in plaats van je wandelschoenen? Dat kan! In Wortel-Kolonie vertrekken verschillende looproutes waar je je helemaal kan uitleven.

Kies voor meer cultuur

Ook in het nieuwe jaar heeft het gemeenschapscentrum Hoogstraten een gevarieerde en 'plezante' programmatie. Of je nu op zoek bent naar muzikaal entertainment, een voorstelling om samen met je gezin te doen of gewoon eens een avondje lachen met comedy, voor ieder wat wils!

Vrijdag 5 januari begint met de gezinsvoorstelling 'De Sneeuwman' en een week later kan je luidkeels meezingen met de Lage Landenlijst. Comedy, wetenschap & steengoed theater vullen vervolgens het voorjaar verder op. Geen reden om thuis te blijven dus!

(c) Jelle Vermeersch

Koop en kook lokaal

Wil je dit jaar wat bewuster kopen en koken? We hebben alvast een lekker recept voor je uitgezocht waarvoor je Hoogstraten niet uit moet. De lekkerste ingrediënten voor deze cake vind je om de hoek!

Hartige cake met appel/kaas/spek

Ingrediënten: 1 ui, 1 appel (Fruitbedrijf Stoffels-Van Baelen), 1 el olijfolie, 100 gr spekjes (Den Boergondiër), 200 gr zelfrijzende bloem, 4 eieren ('t Kakelhof), 150 gr belegen kaas (Meirhoeve), 100 gr verse kaas, zout & 2 takjes tijm.

Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Snipper de ui en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg er halfweg de ui aan toe. 3. Klop ondertussen de bloem met de eieren onder elkaar en voeg de verse kaas en kaasblokjes toe. Voeg de gebakken ui en spekreepjes toe en meng er de appelblokjes onder. Kruid met peper en zout. 4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan het beslag. Stort het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier. Bak de cake 40 min. in de oven. 5. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Werk de cake af met een takje tijm.