De aardbeien uit Hoogstraten zijn wereldberoemd. Ver buiten Hoogstraten en Europa staat de Hoogstraatse aardbei synoniem voor kwaliteit. En of we daar trots op zijn... Maar er is meer: dieprode kersen, fluweelzachte blauwe bessen, kiwibessen, blozende appels en blinkende peren maken het rijtje Hoogstraats fruit compleet.

Aardbeien

Meer dan 200 familiebedrijven uit de Hoogstraatse omgeving leggen zich dagelijks toe op het telen van de lekkerste aardbeien. De kleur- en smaaknuances en de teelttypes van de aardbeien verschillen van ras tot ras. Maar altijd zijn ze glanzend rood, gaaf en sappig. Hoogstraatse aardbeien zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar in de zomermaanden zijn ze op hun best.

Kersen

Een heel aantal familiebedrijven in Hoogstraten telen heerlijke, zoete kersen. Ze zijn rijp van smaak en onder bescherming geteeld en geoogst. Alleen als ze beantwoorden aan de strengste eisen verdienen ze het Hoogstraten keurmerk. Er zijn verschillende soorten die zorgen voor variatie in kleur: het gaat van purperrood tot zwartrood en alle schakeringen daartussenin. De eerste kersen rijpen in de eerste week van juni.

Kersen

Kiwibessen

Hoogstraatse kiwibessen zijn zo lekker als een kiwi en zo zacht als een druif. Het voordeel van de kiwibes? Ze is rijk aan vitamine C en op de schil staan geen haartjes. Daardoor is deze vrucht meteen eetbaar! Het vruchtvlees is zacht, sappig en uitgesproken zoet. Er zijn verschillende kiwibestelers in Hoogstraten. De kiwibes is vooral in september en oktober te vinden.

Blauwe bessen

De blauwe bes is zwartblauw van kleur en heeft een mat, dof oppervlak door haar dons. Met dons bedoelen we het kwaliteitskenmerk van handmatig oogsten. Hoogstraatse blauwe bessen worden voornamelijk onder bescherming geteeld en zijn van half mei tot begin oktober te verkrijgen. Er zijn verschillende telers van blauwe bessen in Hoogstraten.

Local Harvest - Goorkensdreef - Minderhout

Appels en peren

Appels en peren

De Hoogstraatse appels en peren worden door Fruitbedrijf Stoffels-Van Baelen geteeld. Je kan het ganse jaar door verschillende soorten hardfruit vinden, zoals Elstar, Zari, Cox en Jonagold of voor sappige Conference of Doyenne de Comice peren. De appels en peren kennen echter vanaf de zomermaanden tot en met maart hun hoogtepunt.

Fruitbedrijf Stoffels - Bergenstraat 5 - Minderhout