Hoogstraten staat voor sterke tradities. Het aanbod artisanale producten groeit dan ook snel. Gepassioneerde vakmensen gaan tot het uiterste om dé perfecte smaak te creëren. De aroma's verraden de diepe, unieke smaak van deze producten. De krachtige geur van pas gebrande koffiebonen, de intense zoete aroma's van blauwe bessen of de kruidige geur van vers geperste oliën? Pas wanneer de geur je neusvleugels doet tintelen, weten de Hoogstraatse producenten dat het goed zit.

Honing van de
Sint-Ambrosiusgilde

De Hoogstraatse Imkersvereniging Sint-Ambrosiusgilde bestaat al meer dan 60 jaar. In het bevruchtigingsstation De Raam in Rijkevorsel worden, in samenwerking met Proefcentrum Hoogstraten, bijenkoninginnen gekweekt die broodnodig zijn voor de bestuiving. De honing wordt koud geslingerd waardoor je dus gegarandeerd zuivere inlandse bijenhoning krijgt. De honing voldoet zowel aan de Vlaamse als Europese kwaliteitsnormen. De eerste oogst wordt in mei geslingerd. In de zomer volgt de zomerhoning en rond september wordt de wintervoorraad binnengehaald.

Je vindt de honing aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Varkensvlees Den Boergondiër

Den Boergondiër is een ambachtelijke hoeveslagerij die gegroeid is vanuit een eigen varkenshoeve. Het bedrijf staat het hele jaar door garant voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees rechtstreeks van de eigen hoeve tot bij de consument. Traditie en ambacht zijn de sleutelwoorden, maar ze worden gecombineerd met een verrassende en vernieuwende toets. De specialiteit van het huis is de ‘Mjeelse burger’ met verse koolsla.

Den Boergondiër - Meerledorp 34 - Meerle

Boergondiër
Laermolen

Koolzaadolie Laermolen

Deze 100% pure smout (koolzaadolie) wordt het hele jaar door op ambachtelijke wijze geperst in de Laermolen, de olieslagmolen van Hoogstraten. Het koolzaad is afkomstig uit de biologische landbouw. De smout heeft een aparte smaak en kan in de keuken voor allerlei doeleinden gebruikt worden. De olie, die omega 3-vetzuren bevat, wordt het best bewaard op een droge, donkere en koele plaats en is ongeveer 1 jaar houdbaar.

Laermolen - Molenstraat 21 - Hoogstraten

Appel- en perensap

In haar familiebedrijf teelt en verkoopt de familie Stoffels appels en peren waarvan ze een gedeelte verwerken tot gezonde fruitsappen. Je kan er het hele jaar door 100% puur sap zonder enige toevoeging krijgen.

Je vindt het appelsap van Stoffels aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Fruitbedrijf Stoffels-Van Baelen - Bergenstraat 5 - Minderhout

Taeymans Coffee & Tea

Taeymans Coffee is in Hoogstraten en omgeving al jaren een bekend begrip. Na enkele omzwervingen in de streek, heeft Taeymans Coffee zich in 2021 definitief in Hoogstraten gevestigd. En hoe! Sinds april 2021 is Hoogstraten een heuse koffiebranderij rijker: Taeymans Coffee Roasters. In het nieuwe pand in Minderhout is er ook plaats voor een showroom en een winkel. Een ideale omgeving waar je de kunst van het koffiebranden kunt ervaren, zien én proeven.
Taeymans Premium Tea is een 100 % biologische thee zonder toevoegingen, met hele bladeren, kruiden en echte stukjes fruit.
De thee is samengesteld met een echte specialist uit Sri Lanka.

Taeymans Coffee - Meerseweg 80b - Minderhout

Vruchtensappen & confituren Local Harvest

Sap van blauwe bessen is een heerlijk product van Local Harvest. Het bestaat in drie variëteiten: puur, in combinatie met appel of als zachtfruitmix. Ook de confituren van Local Harvest bestaan in verschillende smaken. Als basis wordt vaak de blauwe bessen gebruikt, die wordt gecombineerd met onder andere kiwibes, aardbei of sinaasappel. Verder zit ook komkommer, gember en rabarber in het assortiment. Stuk voor stuk verrassende smaken!

Je vindt de sappen en de confituren van Local Harvest aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Local Harvest - Hal 36 - Minderhout

VINCKX-Local-Harvest