Land- en tuinbouw zit de Hoogstratenaar in het bloed. Gedreven door de liefde voor het product zorgt de 'Hoogstraatse boer' voor eerlijke en smaakvolle producten. Je proeft de liefde voor het vak bij elke hap en bij elke slok. De Hoogstraatse boer ontvangt de consument met open armen. Stap binnen in de wereld van de korte keten en maak kennis met kakelverse producten én met het gezicht dat er achter zit.

Kaas- en zuivelproducten van
De Meirhoeve

Op de Meirhoeve worden ongeveer 80 koeien gemolken. Ruth en Sander experimenteerden in 2010 al met de zelfverwerking van verse melk. Verschillende opleidingen en cursussen hebben er voor gezorgd dat ze vandaag een uitgebreid aanbod presenteren in hun eigen hoevewinkel. Zo verkopen ze maar liefst een tiental soorten harde kazen, zoals bieslookkaas, Italiaanse kruidenkaas, pestokaas, mosterdkaas, komijnkaas, uien- en knoflookkaas … maar ook voor verse melk, boter, yoghurt, kwark, chocolademousse, bavarois en karnemelk kan je het hele jaar bij De Meirhoeve terecht.

De Meirhoeve - Merenweg 4 - Meer

De Meirhoeve

Limar

In Meerle wordt het helemaal gemakkelijk: je haalt dat lekkere ijsje gewoon uit de ijsautomaat van Marc & Liesbeth.

Al meer dan tien jaar runnen ze een melkveebedrijf. Als echte ijsliefhebbers droomden ze er van om ooit de stap te kunnen zetten naar hun eigen, ambachtelijk ijs, gemaakt met de melk van hun eigen koeien. Na veel voorbereiden, experimenteren en natuurlijk ook proeven, staat hun product sinds de zomer van 2023 op punt. Kom eens proeven! Geniet er van ter plaatse met de handige kleine potjes of neem gelijk een grote doos mee naar huis.

Limar - Klein Eyssel 25 - Meerle

Advocaat van De Bouwhoeve

De Bouwhoeve maakt naast hoeve-ijs ook het hele jaar door verschillende soorten ambachtelijke zuivelproducten, zoals rijstpap, chocomousse of choco. Maar ze zijn ook gekend voor hun artisanale advocaat. Hun advocaat bestaat in drie smaken: natuur, mokka en boerenjongens.

De Bouwhoeve - Bouwhoef 2 - Wortel

Hoeveijs De Bouwhoeve

Hoeve-ijs van De Bouwhoeve

De Bouwhoeve in Wortel maakt ambachtelijk hoeve-ijs. Verse koemelk, suiker, eieren en room vormen de heerlijke basisingrediënten. Hun assortiment bestaat uit meer dan 40 smaken. Geniet van klassiekers zoals vanille of mokka-ijs of laat je verrassen door trendy en inventieve smaken, zoals Cuberdon-, rijstpap- of citroencake-ijs. Het ijs van De Bouwhoeve is het hele jaar door verkrijgbaar.

De Bouwhoeve - Bouwhoef 2 - Wortel

Scharreleieren van ’t Kakelhof

Legkippenbedrijf ’t Kakelhof is al verschillende generaties een familiebedrijf. De scharreleieren worden het hele jaar door ter plaatse verpakt voor (groot)handelaren, maar in de automatenhal kan je dagelijks terecht voor een kakelvers eitje. Vanuit de kijkersruimte krijg je ‘letterlijk’ een blik achter de schermen, terwijl je van een heerlijk kopje koffie geniet.

't Kakelhof - De Mosten 12 - Meer