In Hoogstraten hoef je tijdens de zomer niet stil te zitten. In en om Hoogstraten is het zalig om te wandelen en te fietsen. Waar het maar mogelijk is, slingeren fietsroutes en wandelpaden door onze prachtige groene omgeving: te midden van velden en weilanden, langs de boorden van rivier De Mark of dwars door de bossen van Wortel-Kolonie.

Geef je ogen de kost. Laat je verrassen en neem de tijd. Tijd om te genieten van het landschap, van de rust en van elkaar. Schitterende parels liggen op je te wachten.

Op stap met de schaapsherder

De schaapskudde is een vaste waarde in het decor van Wortel- en Merksplas-Kolonie. Ze zijn populair omdat ze voor de natuurlijke begrazing zorgen, maar eigenlijk is het toch vooral om hun uitzonderlijke hoge aaibaarheidsfactor te doen.

Wat zeg nu zelf: schattiger wordt zo’n blatende bende toch niet? Het hele jaar kan je mee onderduiken in de kudde om deze 'wolligaards' van dichtbij te zien, te voelen en te ruiken. 

3 Zomerse Fietsklassiekers

Hoogstraten is een waar fietsparadijs. Waar het enigszins kan, slingeren fietsroutes door de natuur te midden van akkers en weilanden, langs de boorden van het riviertje de Mark of door de uitgestrekte bossen van Wortel-Kolonie. Via deze drie fietsklassiekers krijg je de meest geliefde plekken van Hoogstraten gepresenteerd.

Fietsen
aardbeien Hoogstraten

De Aardbeienroute is een mooie fietsroute door een prachtig landschap. Heerlijk fietsen tussen de moderne landbouwbedrijven, mooie uitzichten, leuke fietspaden en een goede bewegwijzering.

M. Andries uit Scherpenheuvel

Wandelknooppunten

Geleide Zondagswandelingen

Ook tijdens de zomermaanden kan je op de 3de en 4de zondag van de maand op pad doorheen de kolonie van Wortel én Merksplas voor gegidste zondagswandelingen met Natuurpunt of VisitHoogstraten.

Gepassioneerde gidsen nemen je mee voor een ontdekkingstocht doorheen dit uitzonderlijke natuurgebied. Inschrijven om mee te wandelen is niet nodig.

7 Bijzondere Grensgevallen

Daar waar de ‘Antwerpse Kempen’ en het Nederlandse Noord-Brabant versmelten, ligt een gastvrije, groene omgeving klaar om door jou ontdekt te worden.

Met ‘7 Bijzondere Grensgevallen’ trek je er enkele dagen op uit. Niet alleen de warme Kempenaars, maar ook onze
bourgondische noorderburen ontvangen je met open armen.

Zeven fietslussen – telkens met een ander thema, een
ander startpunt en andere hotspots – nemen je mee voor
een culinaire, culturele, historische en vooral rustgevende
fietsroute in dit fascinerende grensgebied

Zeven dagen fietsen langs bijzondere grensroutes

De Nutteloze Borden Wandeling is een project van Kamiel De Bruyne van het tv-programma Sorry voor Alles. In Hoogstraten zie je daardoor ook borden die door Studio Stoutpoep ontworpen zijn, een bevriend en zeer getalenteerd visueel artiest. Een echte aanrader!

Thibault Christiaensen, zanger Equal Iditots en Hoogstratenaar

Nutteloze Borden Wandeling

De Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden heeft ook in Hoogstraten toegeslagen. Deze vereniging is de enige vereniging in België die zich nationaal inzet voor de verspreiding
van nutteloze borden.

Een wandeling van 5,5 km neemt je vanuit het centrum van
Hoogstraten mee voor een leuke – en neem dit gerust letterlijk – ontdekkingstocht doorheen Hoogstraten en haar groene omgeving.

Onderweg passeer je eeuwenoud erfgoed, idyllische groene plekjes maar ook zo maar eventjes meer dan 50 nutteloze borden.

3 Wandeltoppers

Er liggen in Hoogstraten verschillende themawandelingen en een uitgebreid wandelnetwerk op je te wachten. Kort, lang, sportief, speels, adembenemend, rustig, ontspannend of gezellig? Hoogstraten heeft ze allemaal voor je in petto.

Deze drie wandelingen moet je deze zomer zeker gedaan hebben.