Trek je wandelschoenen aan en ga er op uit want in Hoogstraten valt er heel wat te beleven. In de uitgestrekte bossen, tussen de weidse velden en langs kabbelende beken, hoor je bij ons enkel de natuur. Hieronder vind je een overzicht van de drie mooiste winterwandelingen in onze streek.

Wortel-Kolonie W. Verschraegen

Van Hoogstraten naar Wortel-Kolonie

Met deze wandeling ontdek je de groene achtertuin van onze stad. De wandeling vertrekt in het centrum van Hoogstraten, aan het infokantoor van VisitHoogstraten. Ze neemt je vervolgens mee langs de Vrijheid naar het Begijnhof en via oude voetwegen naar het Gelmelslot. Je wandelt door een gevarieerd landschap van weiland en bos naar het prachtige gebied van Wortel-Kolonie.

Den Rooy en Smisselbergen

Den Rooy en Smisselbergen zijn twee uitgestrekte bosgebieden in Meerle waar je helemaal tot rust komt in de natuur. De route is 5km lang en neemt je mee langs enkele prachtige natuurgebieden in Nederland & België. Op de route vind je ook het kortebeentjespad, een uitgestippelde wandelroute van 1,5 km waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven op enkele natuurlijke hindernissen. Het kortebeentjespad garandeert blije kindergezichtjes, vuile handjes en een fijne namiddag.

Den Rooy

Kapucijnenpad

Het Kapucijnenpad brengt je door het mooie Meersel-Dreef, langs de rivier de Mark en nog veel meer natuurschoon in de omgeving. Je start en eindigt je wandeling aan het imposante Kapucijnenklooster. Meersel-Dreef is het kleinste dorp van Hoogstraten. Het ligt in het meest noordelijkste punt van België en op gebied van natuur en architectuur valt er heel wat te ontdekken.