Hoogstraten schotelt je ook graag straffe kost voor. Maak je keuze uit een deugddoend aperitief en laat je verleiden door een zoete of een kruidige gin, een pittige jenever of een gedurfd likeur. De Hoogstraatse wijnen, gins en likeuren zijn nét dat tikje anders, hebben dat typische Hoogstraatse bestanddeel en zorgen er voor dat jij het weekend perfect kan inzetten.

Muscaris

Wijndomein Hoogstraten trok in 2018 hun eerste oogst op flessen.

Sinds 2023 hebben ze ook voor het eerst een fles bubbels gemaakt. Heerlijk licht en sprankelend, een ware smaaksensatie.

Wijndomein Hoogstraten staat voor kwaliteit: De druiven worden duurzaam geteeld, de trossen handmatig geselecteerd. Tijdens het traditionele rijpingsproces wordt voortdurend naar perfectie gestreefd. Op deze manier krijg je een pure, ambachtelijke en elegante Méthode Traditionelle.

Een fruitig aroma van witte perzik en peer beroert de neus, de smaak van groene appel prikkelt uw zintuigen. Deze mooi parelende wijn heeft een frisse afdronk van limoen.

Je vindt Muscaris aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Muscaris - Bredaseweg 20 - Minderhout

Hoogstraatcello

Gemaakt van aardbeien en naar het voorbeeld van het bekende Italiaanse limoncello smaakt deze likeur het best puur met een verfrissend blokje ijs.

De kleur is dieprood, de smaak is zoet en de afdronk is zalig.

Je vindt Hoogstraatcello aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Clochard gin

Clochard Spirits

Geert Snoeys, Wortelnaar in hart en nieren, brengt met Clochard een nieuwe, lokale gin op de markt. Clochard combineert gagel en bosbessen met de meer gebruikelijke botanicals. Een vleugje eucalyptus maakt het bijzondere smaakpalet compleet. En de naam doet het reeds vermoeden: Geert liet zich inspireren door het unieke verhaal van Wortel-Kolonie om zijn product dat extra streepje karakter mee te geven. Hoogstraten is ontzettend veelzijdig en laat zich moeilijk vatten in woorden, maar in het geval van Clochard wel in smaak en gebotteld met passie en gepaste trots.

Je vindt Clochard aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Wortelse Tongklever

De Wortelse Tongklever is een smaakvolle, rode jenever van Natuurpunt Markvallei en het Stookkot. De Wortelse Tongklever wordt gemaakt van de pruimpjes van de sleedoornstruik. In de Wortelse Tongklever proef je de natuur van de Markvallei. Sleedoornstruiken zijn er de uitgelezen plaats voor de klapekster om er zijn prooien te bewaren. De struiken staan langs houtkanten en aan bosranden.

Wortelse Tongklever is te koop aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten en in Bezoekerscentrum De Klapekster. Er zijn flesjes van 20 cl en grote flessen van 70 cl.

Bezoekerscentrum De Klapekster - Kolonie 41 - Wortel

Bont Dikkopje

Bont Dikkopje is een jonge graanjenever (35%) die gestookt wordt door Natuurpunt Markvallei en het Stookkot. In de fles zit een stengel van een pijpenstrootje uit Wortel-Kolonie. De helder geelgroene jenever geurt naar bloemen met een lichte toets van gras. Bont Dikkopje is genoemd naar het gelijknamige vlindertje dat rondfladdert in Wortel-Kolonie. Het etiket is ontworpen door Hoogstratenaar Charel Huet.

Bont Dikkopje is te koop aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten en in Bezoekerscentrum De Klapekster. Er zijn flesjes van 20 cl en grote flessen van 70 cl.

Bezoekerscentrum De Klapekster - Kolonie 41 - Wortel

Fruitmix Likeur

De fruitmix Likeur van Het Groentehuisje/Den Hof heeft als hoofdbestanddelen braambessen, frambozen en blauwe bessen uit de eigen serre. De likeur is een puur natuurproduct; de smaak van het fruit krijgt het absolute overwicht. Het smaakt heerlijk puur, maar kan net zo goed gecombineerd worden in uiteenlopende cocktails.

Je vindt de fruitmixlikeur aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Den Hof - Achteraard 5/B - Minderhout

Fruitmix Likeur

Strawberry Fields Mom’s sweet liquor

Deze likeur is het nieuwste product van Local Harvest. Het is een alcoholische drank op basis van heerlijke Hoogstraatse aardbeien en gevormd tot een heerlijke aperitiefdrank.

Je vindt Strawberry Fields aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Local Harvest - Hal 36 - Minderhout

Strijders Gin

Strijdersgin is een unieke gin. Niet alleen omwille van de ingrediënten, maar ook omwille van het het goede doel dat er aan gekoppeld is.

Als smaakmakers koos huisleverancier Sterkstokers voor aardbei, hop, tijm en viooltjes, aangevuld met enkele 'geheime' ingrediënten. Stichting De Kleine Strijders zorgt er voor dat elk kind, kind kan zijn. Samen met zijn of haar gezin. Ook in de omgeving van een ziekenhuis.

Je vindt de gin aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Gin ‘Beleef Hoogstraten’

In samenwerking met enkele echte Hoogstratenaren creëerde Sterkstokers de 'Beleef Hoogstraten'-gin. Echte streekproducten vormen de basis van deze krachtige, maar gebalanceerde topgin.
Bloemetjes van aardbei, paprika en tomaat geven een uniek aromapallet, terwijl de jeneverbes en limoen voor een zachte afdronk zorgen.

De 'Beleef Hoogstraten Gin' is te koop aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Gin ‘Onze Rooikens’

Voetbalclub Hoogstraten VV en de Coöperatie Hoogstraten sloegen de handen in elkaar voor een eigen gin. Net zoals de ploeg kreeg deze de naam ‘Onze Rooikens’. De gin heeft het karakter van een frisse, licht brutale gin met een vleugje aardbei.  En misschien ontdek je op de achtergrond wel een vleugje basilicum. Onze Rooikens is opnieuw een product van huisleverancier Sterkstokers.

Je vindt 'Onze Rooikens' aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.