+32 (0)3 315 89 39 |

De vele troeven van recreatiedomein De Mosten

Recreatiedomein De Mosten combineert een oase van rust en plezier voor jong en oud. Kinderen en tieners leven zich uren uit in de zwemvijver en de speeltuin.

In de omliggende bossen vind je prachtige wandel- en fietsroutes. De Mosten is dé ideale bestemming voor een leuk dagje uit. Het is een waar paradijs voor jong én oud. Zo kunnen jongeren en kinderen zich naar hartenlust uitleven in de zwemvijver en speeltuin. Naast de zwemvijver ligt er ook een mooi strand met ligweide, waar je rustig kan genieten van een drankje in de plaatselijke horecazaken.

Je speelt er gratis beachvolleybal, basketbal, badminton of tafeltennis en je kan er kegelen.

Openingsuren, reservatie en tarieven

Recreatiedomein De Mosten heeft aangepaste openingsuren, afhankelijk van het seizoen en het weer. Daarom kan je dus best altijd de openingsuren raadplegen vooraleer je afzakt voor een lekkere plons of een namiddagje in de speeltuin. Het domein werkt vanaf heden ook met een reservatiesysteem, waarbij je toegangstickets aan scherpe tarieven vooraf kan aankopen.

Bij mooi weer is dit domein leuk om met kinderen en ook ouderen naar buiten te gaan. Je kunt zwemmen en er is een speeltuin. Groot pluspunt van De Mosten is dat je in de natuur bent en niet in een door de mens gemaakt kunstmatig zwembad. De nabijheid van de rivier de Mark leent zich uitstekend om naar Breda of het dorp Meer te fietsen.

Robert uit Rotterdam op Tripadvisor (juni 2023)

Kamperen in De Mosten

Voor groepsuitstappen biedt De Mosten ook kampeermogelijkheden aan. Ze zijn enkel beschikbaar voor verenigingen en scholen en reservatie is verplicht.

Exclusief Kampeerweekend

Het weekend van Moederdag is jaarlijks een topper in Recreatiedomein De Mosten. Dat weekend - tijdens de nacht van 14 op 15 augustus - overnacht je in het leukste recreatiedomein van de Kempen. Je wordt gewekt door fluitende merels, een stralende zon en met het rustgevende zicht aan de oever van de vijver.

Vooraf reserveren voor dit weekend is noodzakelijk. Hou deze pagina, Facebook of Instagram in de gaten voor meer nieuws.

Mountainbikeparcours

Jij komt zeker niet om op jouw lui gat te liggen?! Geen probleem! Ook voor de actieve, sportieve, dynamische en energieke sportieveling is De Mosten de juiste omgeving.

Sinds zondag 24 maart wordt de sportieve fietser in Hoogstraten extra uitgedaagd. Aan Recreatiedomein De Mosten vind je dan een gloednieuw mountainbikeparcours. Het parcours is 4,5 km lang en deze 'single track' is ideaal om je mountainbike-skills op te vijzelen.

Evenementen op De Mosten

Recreatiedomein is vaak het decor voor leuke activiteiten en wedstrijden georganiseerd door stad Hoogstraten of in samenwerking met externe partners.

Zien wij je binnenkort op één van deze evenementen? Ja toch!?

De Mosten Hoogstraten

Blauwe vlag voor duurzame recreatie

De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitslabel voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie. Recreatiedomein De Mosten heeft al verschillende jaren na elkaar dat kwaliteitslabel gehaald en is daar natuurlijk zeer trots op. Als recreatiedomein met de Blauwe Vlag onderscheiden we ons op het vlak van bewustmaking en onderwijs, waterkwaliteit, milieu- en duurzaamheidsmanagement en veiligheid, dienstverlening en toegankelijkheid.

Meer inspiratie nodig?

De Mosten heeft ook nog een heleboel andere troeven dan enkel de zwemvijver en de verschillende sportieve activiteiten die er te vinden zijn. Zo kan je in De Mosten nog een heel deel andere avontuurlijke uitjes plannen; van leren wakeboarden tot een hoogteparcours overwinnen. In De Mosten kan het allemaal. Neem een kijkje hieronder voor meer inspiratie!

Voor persvragen of persfoto's kan je contact opnemen met de communicatiedienst van Hoogstraten via [email protected] of via 03 340 19 50. 

Goodlife Cablepark

+32 (0)3 502 43 44 [email protected] www.goodlifecablepark.be ....

Klimpark De Mosten

+32 (0)3 435 76 33 [email protected] www.klimparkdemosten.be

Goodlife Adventure

+32 (0)3 435 76 31 | [email protected] www.goodlife-adventure.be