Welkom in Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau.

Waar het noorden van de Antwerpse Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant naadloos in elkaar overvloeien, vormen Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog en Baarle-Nassau de ‘Grensvallei’. In deze prachtige groene regio heeft het verleden haar sporen op een indrukwekkende manier nagelaten.

In de Grensvallei kan jouw groep onbegrensd, bewust onthaasten. VisitHoogstraten, Toerisme Merksplas en Toerisme Baarle-Hertog-Nassau maken voor jouw groep graag een daguitstap op maat. Download hier alvast de brochure.

Hoogstaand erfgoed, groene kolonies en grillige grenzen zijn drie bijzondere invalshoeken om Hoogstraten, Merkplas en Baarle-Hertog en Baarle-Nassau te ontdekken. De Nederlandse grens is hier nooit veraf. Ideaal voor smokkelaars toentertijd, maar nog steeds eigenaardig hedendaags in de enclaves van Baarle-Hertog/Nassau. Boeiende verhalen die eerder al werden opgetekend door de BBC, CNN of The New York Times.

Wortel- en Merksplas-Kolonie waren thuishavens voor de vele landlopers uit de streek. Een project met een unieke geschiedenis. Meer nog: in 2021 werd Wortel-Kolonie erkend als Unesco Werelderfgoed. Net zoals het Begijnhof in het Hoogstraatse stadcentrum trouwens. Hoogstraten presenteert je dus maar liefst twee werelderfgoedsites op haar grondgebied. Gecombineerd met de Sint-Katharinakerk en haar waardevolle verzameling 16de-eeuwse kunstschatten, wordt je dag ongetwijfeld een voltreffer.

Maar ook bedrijven zetten graag hun deuren voor je open. Coöperatie Hoogstraten (Hoogstraten Aardbeien!), het klimpark, de koffiebranderij of aardbeienkweker Steven ontvangen je graag voor een bezoek. Een bezoek dat al je zintuigen zal beroeren…

Bij het samenstellen van je uitstap laten we niets aan het toeval over. Je mag er op rekenen dat de volledige uitstap tot in de puntjes wordt verzorgd. Samen vullen we het door jou gekozen programma volledig naar eigen wens in zodat het een onvergetelijke dag wordt.

Onbegrensd. Bewust. Onthaasten.
Welkom in de Grensvallei!

Onbegrensd.

In de ‘Grensvallei’ is de grens een rode...

Bewust.

De Grensvallei heeft een rijk verleden. Hier draaide...

Onthaasten.

Even alles vergeten: het is een nood die...