In de zomer zijn kinderen baas in Hoogstraten. Er zijn zoektochten voor kleine en voor grote kinderen. Recreatiedomein De Mosten blijft - met haar vertrouwde zwemvijver en speeltuin - een topper. Er is de alpacafarm en ook de schaapskudde dwaalt geregeld door Wortel-Kolonie. Kom cruisen met elektrische steps of kraak de code van de geocacheroutes. Zoek het hoog in het klimpark of doe de zotste tricks op de watersportvijver. Proef het allerlekkerste ijs en geniet van de ondergaande zomerzon...

Beestenboel

Ben je helemaal zot van alpaca's? Reserveer dan snel jouw afspraak met deze knuffelaars van Alpacafarm Hoogstraten-Meer. Doe het best vandaag nog, want de Alpacafarm is razend populair en een bezoek kan enkel na afspraak.

Als je mooie foto's wil voor je Instagrampagina, duik dan eens middenin de grote schaapskudde in Wortel-Kolonie. Je vindt ze er op verschillende dagen. Check de kalender hier.

Wil je Wortel-Kolonie beleven tot in de toppen van je tenen? Blijf dan overnachten op de paalkampeerplaats.

Epic Alpaca Farm Hoogstraten

Belevingshuis De Landloper

In Wortel-Kolonie vind je het gloednieuwe belevingshuis De Landloper. Hier beleef je het verhaal van de koloniën via een supercoole escaperoom, een interactief GPS-spel of je huurt er steps of scooters om op je eigen tempo De Grensvallei te ontdekken.

Steps, Velofun & Scooters

Mag het voor jou allemaal iets sneller, iets anders of iets cooler? Dat kan! Hoogstraten is een vruchtbare thuishaven voor jonge, enthousiaste ondernemers die weten wat jij wil en die inspelen op de laatste, hippe trends.

Steptours (c) Steptours Hoogstraten
Geocachen

Geocachen

Schattenjacht deluxe! Ervaren ‘cachers’ weten het al: geocachen doe je best voorbereid. Smartphone in de aanslag, pen en papier op zak, blik op oneindig… en GO! Hoogstraten heeft verschillende, nieuwe geocacheroutes voor je klaarliggen. Kraak de codes en ga op zoek naar smurfen of naar de beestenbende van Pierke.

Vind jij ze allemaal?

Snuitwandeling natuurpunt

De Snuitwandeling van Natuurpunt Markvallei in Wortel-Kolonie is een natuuravontuur vol vlindervertier, konijnenlol, vossenvermaak en vogelvreugde!

Trek er op uit met de Snuit'beleefzak' vol opdrachten en snuittips en maak je wandeling nog leuker, spannender en grappiger. Haal je beleefzak in bezoekerscentrum Vallei van het Merkske, De Klapekster (5 euro), en beleef een topmiddag in de natuur van Wortel-Kolonie. Bij een groter gezelschap ontleen je er best meer.

Alle info kan je bekijken op de website van Natuurpunt of via mail naar bezoekerscentrum Vallei van het Merkske.