Deze zomer zet Vlieg alles in het teken van het thema 'proeven'. Proef jij wat ik proef? Dit jaar verstopte Vlieg niet één, niet twee, maar wel liefst drie schatkisten in Hoogstraten! Bij zowel het Stedelijk Museum Hoogstraten, VisitHoogstraten als de hoofdbibliotheek kan je terecht voor een fijne gratis kinderzoektocht (4 t.e.m. 8 jaar). Als je alle drie de zoektochten voltooit, krijg je bovendien nog een verfrissende extra prijs... Waar wacht je nog op, schattenjager? Trek je wandelschoenen aan, zet je speurneus op en vind die schatkisten!

Stedelijk Museum Hoogstraten

Vlieg begint ondertussen een trouwe zomerbezoeker te worden in het museum. Net als de voorbije jaren bedacht het museum samen met Vlieg heel wat fijne puzzels en opdrachten voor jullie. Het doel: de cijfers van het cijferslot achterhalen en de schatkist openen!

Ga op verkenning in de vaste collectie van het museum en kom spelenderwijs de meest uiteenlopende objecten van de collectie tegen. Je zal al snel ontdekken dat het thema proeven op heel veel verschillende manieren bekeken kan worden!

In het museum kan je alle openingsdagen gaan schattenjagen. Dat is woensdag tot en met zondag, telkens tussen 14u en 17u.

VisitHoogstraten

Vlieg wil je deze zomer ook van het toeristische Hoogstraten laten genieten. Met een zoektocht door het centrum van Hoogstraten word je langs tal van plekken geleid die allemaal wel iets te maken hebben met proeven of eten. Zodra je erop begint te letten, zie je overal eten en drinken in Hoogstraten. Niet voor niets staat Hoogstraten bekend als een stadje met smaak!

De zoektocht start aan het kantoor van VisitHoogstraten en voert je met een korte stadswandeling door het centrum van Hoogstraten. Bij verschillende plekken zijn er zoekopdrachten voorzien. Breng je alles tot een goed einde dan heb je de tip voor de verstopplaats van de schatkist in handen!

De Schat van Vlieg bij VisitHoogstraten kan je iedere dag tijdens de openingsuren van het kantoor van VisitHoogstraten komen zoeken. Zorg wel dat je voor sluitingstijd terug aan het kantoor geraakt! VisitHoogstraten is geopend maandag tot en met zaterdag van 10u tot 12u en van 13u tot 16u en op zondag van 10u tot 14u.

Bibliotheek Hoogstraten

Tot slot kan je ook in de hoofdbibliotheek van Hoogstraten op schattenjacht! Boeken laten je proeven van andere werelden zonder dat je je zetel uit hoeft te komen. In heel wat bekende verhalen spelen bijzondere gerechten een belangrijke rol. Doorheen de bibliotheek vind je zoek- en doe-opdrachten die je telkens een stapje dichterbij de Schat van Vlieg brengen.

Je start je zoektocht aan de balie van hoofdbibliotheek. Je kan deelnemen tijdens de reguliere openingsuren van de bibliotheek, dus niet tijdens de Koffiekrant. De bibliotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 14u tot 17u. op dinsdag en donderdag is de bib ook 's avonds open van 18u tot 20u. Op zaterdag kan je er terecht van 9u tot 12u.

Prijs

Op de drie locaties kan je een mooie prijs verdienen als je de Schat van Vlieg vindt. Je ontvangt naast een prijs ook een stickervel met daarop een unieke wedstrijdcode. Daarmee maak je kans op de hoofdprijs van Schatten van Vlieg, een leuk familieweekend in de Limburgse bossen. Als je de drie zoektochten in Hoogstraten voltooid, krijg je nog een extra prijs die je kan ophalen bij VisitHoogstraten. Je moet daarvoor je volle stempelkaart inwisselen. Vergeet dus zeker niet je stempel te vragen als je een Schatkist hebt gevonden!

Schatten van Vlieg loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Deelname is gratis, reserveren is niet nodig.

Schatten van Vlieg is een initiatief van Publiq en richt zich op families met jonge kinderen. Op meer dan 300 culturele plekken in Vlaanderen kan je deelnemen aan leuke speurtochten en schatkisten vinden. Lees er hier meer over.