zaterdag 16, zondag 17 & maandag 18 september

Met Hoogstraten in groenten & bloemen wordt in Hoogstraten de zomer sinds 1999 symbolisch afgesloten. Het hele centrum wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

Internationaal Team

Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Intussen heeft hij een internationaal team van ontwerpers rond zich dat hij verzamelde vanuit zijn masterclass-studenten. Onder zijn leiding en coaching maken zij nieuwe creaties speciaal voor Hoogstraten. Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen viert hun passie hoogtij. Ze laten hun inventiviteit en enthousiasme los op het grote publiek. Tom gaf elk van zijn ontwerpers de opdracht om een ‘less is more’ stijloefening te maken binnen de gekende formule van dit event, met groenten en bloemen dus.

Feestweekend

Het hele weekend is het feest in Hoogstraten.

De winkeliers en horeca zetten op zaterdag en zondag hun deuren open.

Op zondag wordt de Vrijheid bovendien verkeersvrij gemaakt.
Er is een kinderprogramma voorzien op het Begijnhof, er loopt een fotowedstrijd en ‘s avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.

Vrijwilligers

De ontwerpers worden ondersteund door de technische diensten van Stad Hoogstraten. Samen met Vito Hoogstraten maken ze de nodige frames en basisstukken voor de verschillende composities. Daarna is het de beurt aan de bloemschikkers om het ontwerp uit te werken. Voor de realisatie worden een honderdtal vrijwilligers ingeschakeld. De energie die uitgaat van de samenwerking met hen, vormt misschien wel de allerbelangrijkste factor voor het welslagen van dit uitzonderlijk
evenement. Zonder hun enthousiasme en inzet zou Hoogstraten in groenten & bloemen nooit zijn uitgegroeid tot een happening van deze omvang en met deze positieve uitstraling.

Stadsdichter Monique Bol

Ook voor deze editie schreef Hoogstraats stadsdichter Monique Bol een gedicht.
Het gedicht werd op maat gemaakt voor creatie 23. De creatie is van de hand van Tom De Houwer zelf en het kreeg als titel 'Yin & Yang en Jugendstil fotokader'.

Het gedicht is getiteld:
doorkijkje of een blik op de vrijheid
villanelle

Om je alvast warm te maken voor de nieuwe editie van Hoogstraten in groenten & bloemen, wordt het gedicht hier alvast prijsgegeven.
Luister via onderstaande link hoe Monique Bol het zelf voordraagt.

Monique draagt het gedicht ook live voor op zaterdag 16 september om 14.30 uur, 15 uur en 15.30 uur. Je vindt haar ter hoogte van Vrijheid 163.

Meer informatie?

VisitHoogstraten

+32 (0)3 340 19 55