Mijn tips: Proef een lekker biertje van de Scheldebrouwerij

Hoogstraten heeft zijn hoogsteigen brouwerij, de Scheldebrouwerij. Eén van de drijvende krachten achter dit pittig streekbier is Ruben. Met een hart voor wat lekker is en verknocht aan Hoogstraats karakterbier stuurden we medeorganisator van 'De Markt', Tijs Vanlangenhove, op bezoek bij Ruben Vandenberghe in de Scheldebrouwerij.

Tijs: Stel je kort even voor?

De Scheldebrouwerij is een mooi voorbeeld van hoe een hobby uit de hand kan lopen. Meer dan 25 jaar kan iedereen ondertussen al genieten van onze heerlijke bieren. Niet meer in een keuken gebrouwen maar in een prachtige brouwerij in Hoogstraten. 

Tijs: Stel je product kort even voor?

Zoals de naam wel doet vermoeden brouwen wij bier. Meer bepaald heerlijke bieren in balans. De juiste keuzes maken, daar draait het bij Scheldebrouwerij om. Wikken en wegen tot de perfecte balans tussen de smaken gevonden is. We brouwen meer dan 10 verschillende bieren, van tripel tot witbier. Om de zoveel tijd maken we eens een special zoals de Ginnegaper, gebrouwen met gin, of de Wildebok, tegen het seizoen van de winterbieren.

Tijs: Wat is er Hoogstraats aan je product?

Net zoals Hoogstraten zijn we letterlijk en figuurlijk een grensgeval. Een prettige mix van Vlaams en Hollands. Een combinatie die een extra toets geeft aan onze brouwerij en bieren.

Tijs: Waarom ben je zo trots op je product?

Brouwen is een kunst, het is prachtig om met 4 basisingrediënten (water,mout,gist,hop) een bier te creëren dat complex en toch mooi in balans is. Op internationale biercompetities vielen we al geregeld in de prijzen, een prachtige erkenning voor ons jarenlang streven naar perfectie.

Tijs: Heb je een originele suggestie om jullie product te gebruiken?

Onze bieren kan je op allerlei manieren verwerken of consumeren. Gewoon lekker genieten alleen of met vrienden is er natuurlijk een van. Wil je eens iets origineler kan je er een biercocktail mee maken. Je kan ze serveren bij een maaltijd, het moet nu eenmaal niet altijd wijn zijn. En je kan ze gebruiken bij het bereiden van een maaltijd. Stoofvlees met onze Dulle Griet of mosselen met Standgaper zijn voor ons al klassiekers maar het kan best eens iets anders zijn, wat dacht je van een oesterstout chocolademousse? Deze en nog andere gerechten met onze bieren kan je allemaal terugvinden op onze website.