Hoogstraten drukt stevig haar stempel op de streekbierenkaart. Wereldwijd bekroonde bieren worden op Hoogstraatse bodem gebrouwen. Het zijn stuk voor stuk bieren met een stevig karakter, met een pittige afdronk en met klinkende namen zoals 'Zeezuiper', ' 'n Toeback', 'Poorterbier' en 'Zwarte Marjan'. Ze spreken niet alleen tot de verbeelding, maar ze zijn ook tongstrelend lekker.

Tripel Katrien

Tripel Katrien

Tripel Katrien is een speciaalbier dat ontstond uit het creatieve brein van de familie Verheyen uit Hoogstraten. De Tripel Katrien wordt geproduceerd door Brouwerij Boelens. Als eerbetoon aan de Sint-Katharinakerk bedachten zij deze bitterzoete tripel van 8,5%. Het etiket is gebaseerd op een oude postkaart van Alfred Ost, de Hoogstraatse kunstenaar die bekend staat voor o.a. zijn pentekeningen van de Sint-Katharinakerk.

Je vindt Tripel Katrien aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Bieren Scheldebrouwerij

Sinds 1994 brouwt de Scheldebrouwerij speciaalbieren. De Scheldebrouwerij is ontstaan in Bergen-op-Zoom en later verhuisd naar Meer, met een verrassend resultaat; Belgische bieren met Hollandse wortels. De Scheldebrouwerij blijft trouw aan tradities, maar is altijd op zoek naar een prikkelende balans tussen nostalgisch en vernieuwend, bescheiden en brutaal. Door bewust noch te filteren, noch te pasteuriseren, en met nagisting op de fles streeft ze naar het puurste resultaat. Naast de natuurlijke grondstoffen proef je geduld en gedrevenheid terug in alle karaktervolle smaken.

Je vindt de bieren van de Scheldebrouwerij aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Bieren Brouwerij Vagebond

Bieren Brouwerij Vagebond

Zwarte Marjan is een zacht fruitbier met een licht zure smaak, gebrouwen door Brouwerij Vagebond. Het is een bier met een derde puur braambessensap. Dit frisse zomerbier van 6,5% dankt haar naam aan de legende van Zwarte Marjan die rondzwierf in Wortel-Kolonie. De Vageblond (groene hop en primeur) en het Vagebruin (quadrupel en quadrupel barrel aged) maken het assortiment van Brouwerij Vagebond compleet.

Je vindt de bieren van Brouwerij Vagebond aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Brouwerij Vagebond - Steenweg op Hoogstraten 32 - Merksplas

Bieren Brouwerij 31

PasOepJom en HopJom zijn twee nieuwe bieren op de Hoogstraatse biermarkt. Brouwerij 31, 3 girls and 1 boy (3-1), is sinds kort actief in Wortel. Deze microbrouwerij heeft twee bieren in het vaste gamma: een sterk blond, de PasOepJom en een IPA, de HopJom. Daarnaast komen er geregeld nieuwe tijdelijke bieren uit die dan in 'limited edition' verkocht worden.

Je vindt de bieren van Brouwerij 31 aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Brouwerij 31 - Pater Declerckstraat 18 - Wortel

Brouwerij Jumeaux

Deze brouwerij ontstond in 2020, zoals zovelen, in de garage en als hobby. Samen met zijn tweelingbroer, experimenteerde Tim al een tijdje met eigenzinnige bieren, die nét dat tikkeltje verschillen van de standaard 'tripel'. Begin 2022 kwam zijn eerste échte commerciële bier uit de brouwketel en eind 2022 zijn tweede. Met klinkende biernamen als Salm Salm en Molenaer is de link met Hoogstraten niet ver te zoeken.

Je vindt de bieren van Brouwerij Jumeaux aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.