Wandelnetwerk Kempense Kolonies

Zelf te bepalen

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Historische panden Vrijheid

Meer info

Op zondag 8 mei 2022 werd het herwerkte wandelnetwerk van de Kempense Kolonies gelanceerd.

De nieuwe kaart heeft niet enkel een nieuwe opmaak, maar ze is ook gemaakt uit een andere (lees: betere) papiersoort en - en dat is vooral belangrijk - ook de trajecten zijn hier en daar verfijnd.

Wandelnetwerk de Kempense Kolonies biedt een fijnmazig netwerk verspreid over de verschillende natuurgebieden van Hoogstraten. Door middel van de gekende knooppunten stippel je zelf een route uit waarbij je geniet van variërende fauna en flora, unieke uitzichten en idyllische plekken in het groen. Welk natuurgebied je ook induikt, je wipt er ongemerkt de grens over. Maar de schoonheid zit ‘em in de mix: naaldbomen, heidevennen en sprookjesachtige dreven. Grazende schapen, schuchtere reeën en biddende haviken verdringen zich voor jouw lens voor het meest fotogenieke plaatje.  Kabbelend water, verkoelende bossen en weidse velden wisselen elkaar af in een authentiek decor.

Dit wandelnetwerk serveert maar liefst 449 kilometer wandelplezier in de gemeenten Hoogstraten, Baarle-Hertog (Zondereigen), Beerse, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout. Net zoals bij het populaire fietsroutenetwerk stippelt u zelf lussen uit langs mooie wandelpaden, die met elkaar verbonden zijn via knooppunten. De rechthoekige rood-witte borden met nummers houden je onderweg op het juiste pad. Een fraai decor, zorgvuldig geselecteerde trajecten aan de hand van een handig en gebruiksvriendelijk knooppuntensysteem zorgen ervoor dat je Hoogstraten en haar omgeving op een aangename manier kan ontdekken.