Fietsen in de Grensvallei

50 km

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Begijnhof, Sint-Katharinakerk, Meersel-Dreef

In de Grensvallei (Het vroegere Land van Mark en Merkske) serveren Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog en Baarle-Nassau je een wervelend fietsnetwerk. Dit ware fietswalhalla staat borg voor eindeloze vergezichten, oorverdovende stiltes en adembenemende natuur. Waar het enigszins mogelijk is, slingeren de fietsroutes door een groen decor te midden van akkers en weilanden. Je fietst langs de boorden van rivier de Mark,  je doorkruist de uitgestrekte dreven van Wortel- en Merksplas Kolonie en je steekt - ongemerkt - meermaals de Nederlandse grens over.

Hoogstraten 50 km – verkortingen van 28 & 33 km
Merksplas 61 km - verkortingen van 31 en 52 km
Baarle 44 km - verkortingen van 23 en 30 km

Markvallei & Meersel-Dreef

Via het fietspad langs de Mark rijd je dwars door de groene Markvallei en het brengt je naar Meersel-Dreef, het meest noordelijke punt van Vlaanderen. (Je weet wel, daar waar ontdekkingsreiziger Tom Waes voet aan wal zette.)
De oevers van de Mark hebben heel wat bijzonder natuurschoon te bieden. Misschien is de Markvallei niet alleen de groenste, maar ook de meest kleurrijke omgeving van Hoogstraten: de ondergaande goudgele zon weerkaatst schitterend op de blauwe rivier terwijl ze de lucht vult met een warme oranje gloed. De grote pimpernel – uiterst zeldzaam in Vlaanderen – kleurt de bermen van de Markvallei bordeauxrood.

Ter hoogte van de MeerselMolen houd je best even halt voor een rustgevende pauze. Geniet er van de omgeving en een heerlijke picknick terwijl je zwaait naar voorbijkomende fietsers en wandelaars.