De smaak van Hoogstraten

Zelf te bepalen

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Stadhuis, Historische panden Vrijheid, Sint-Katharinakerk

Passie, vakmanschap, liefde voor het product. Dat is de drijfveer van onze lokale producenten. Met de fietsroute De Smaak van Hoogstraten maak je kennis met de man en vrouw achter deze producten. Het geeft een gevoel van vertrouwen om te weten waar je producten vandaan komen en welke passionele producent er achter deze producten zit. Zo krijgen aardbeien, kersen en blauwe bessen, kaas, yoghurt of streekbier een gezicht. 

Met de fietsroute 'De Smaak van Hoogstraten' ontdek je alle lokale producten & korte keten adressen van Hoogstraten. En dat zijn er heel wat.
De fietsroute is opgemaakt aan de hand van de gekende knooppunten. Je kiest dus zelf welke locaties je wil bezoeken en hoe je de route samenstelt. Er zijn dus heel wat verschillende combinaties mogelijk die je zelf uitstippelt naargelang je eigen smaak, tempo, afstand en 'goesting van de dag.'

Je doorkruist het hele Hoogstraatse grondgebied: de route brengt je vanuit het centrum van Hoogstraten, naar de goed verstopte 'Polder' in Wortel, langs de 'Pampa' op het randje van Wortel-Kolonie of naar het meest noordelijke punt van België in Meersel-Dreef. Je proeft dieprode kersen in Meerle, je maakt kennis met Chris die authentieke Mjeelse burgers maakt en met kiwibessen-gin van Local Harvest.
Maar er is meer, veel meer! Kaas, yoghurt, hoeveijs, chocolade, likeuren en Natuurpuntjenevers... Ontdek ze allemaal. Je zal versteld staan van het aanbod dat de Hoogstraatse producenten te bieden hebben.

O ja, en houd zeker halt op één van de vele Hoogstraatse terrassen. De Hoogstraatse bierenkaart is er uitgebreid en de Hoogstraatse topchefs zorgen voor een spectaculaire culinaire ervaring. De 'keurstempel Hoogstraten' staat er stevig op gedrukt.