Bloesemwandeling van blauwe bes naar kers

18 km

Vertrekpunt

Goorkensdreef
2322 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Wortel-Kolonie

Op deze wandeling, voor de geoefende stapper (18 km!), ontdek je dat Hoogstraten, naast de heerlijke aardbeien, ook ander lekker fruit produceert. Je flaneert van stralende blauwe bessen naar blinkende kersen. Je start je wandeling aan de blauwe bessenplantage van Tom Mertens en zijn vrouw Jacqueline. Je kan er van mei tot september 11 variëteiten van blauwe bessen proeven.

Vervolgens doorkruis je het stroomgebied van Het Merkske en maakt onderweg kennis met UNESCO-Werelderfgoed Wortel-Kolonie. Je inspanning wordt beloond met een bezoek aan kersentelers Lu en Els Adriaensen - Wijnants. Naast kersen telen zij ook een andere Hoogstraatse trots: aardbeien. Even verpozen? Zet je gerust neer op het bankje aan hun automaat waar je de passie en het vakmanschap zo kan proeven.

Uitgerust? Op de terugweg nog even een extra stop inlassen? Dat kan! Je wandelt terug langs het bezoekerscentrum van Natuurpunt, BC De Klapekster, waar je kan genieten van een lekker streekbier of een koffie op hun zonnig terras.

Beide telers werken samen in Local Harvest, een samenwerkingsverband tussen verschillende lokale fruittelers. Via Local Harvest verwerken ze beiden hun overschotten via lekkere sappen, confituren, gin, wijn of ander lekkers.

Genieten van de bloesems kan van 15 april tot 12 mei 2024. Tijdens deze periode stellen de telers hun boomgaard open voor het publiek en kan je letterlijk de bloesems 'opsnuiven'.