Aardbeienpad

8,8 km

Vertrekpunt

Donckstraat 27
2321 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Kloostersite Meer

Deze wandeling situeert zich in en rond Meer. Het voert je langs de tuinbouwbedrijven waar de aardbeien of
‘koninginnen van Hoogstraten’ het voor het zeggen hebben. Je loopt langs uitgestrekte aardbeienvelden in open lucht, langs hypermoderne computergestuurde serres of langs plastic tunnels. Vergeet zeker niet om onderweg een bakje kraakverse aardbeien uit één van de automaten te halen.

OPGELET: Omwille van wegenwerken zijn bepaalde stukken van het Aardbeienpad minder goed toegankelijk. De omleidingen zijn op het terrein met oranje borden/stickers aangegeven. Knooppunten 61 en 56 zijn langs alle richtingen afgesloten. Ook knooppuntverbinding 59-70 is afgesloten. Knooppuntverbindingen 50-51 en 52-53/54-53 worden in augustus afgesloten. Informatie over deze omleidingen en werken wordt ook meegedeeld via routeplanner www.wandelknooppunt.be. Onderbroken trajecten kunnen niet ingepland worden.

Hoogstraatse trots

Hoogstraten mag terecht trots zijn op haar assortiment lokale producten. Passie, vakmanschap, liefde voor het product. Dat is de drijfveer van de Hoogstraatse lokale producenten. Naast de aardbeien staat Hoogstraten ook bekend voor dieprode kersen, pittige bieren en likeuren, artisanale koekjes en begijnen in chocolade. Via de vele thuisverkooppunten, automaten en hoevewinkels maak je kennis met de man en vrouw achter de hoogstaande Hoogstraatse kwaliteit. In de Bergenstraat op nummer vijf (draai hiervoor kort even van de wandeling weg) vind je fruitbedrijf Stoffels-Van Baelen. Hier vind je een fraai assortiment Hoogstraatse producten.