Loffie’s speelgoedmuseum

Molenstraat 7
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Loffie's Speelgoedmuseum herbergt maar liefst 3000 stuks speelgoed. De helft er van staat ook effectief uitgestald en is te bewonderen. De collectie bestaat onder andere uit poppen, hobbelpaarden, auto's, ... Het oudste materiaal dateert uit 1880 en het meest recente uit de jaren zeventig. Echt een bijzondere collectie.

Erfgoed in erfgoed

Loffie's Speelgoedmuseum is gevestigd in de prachtige Salm Salm Molen. Een betere locatie om de verbeelding van kinderen te prikkelen en te stimuleren, kan je moeilijk bedenken. Hier geen PlayStation, Xbox of Lego Technic maar een speelgoedverzameling die hier en daar misschien wel een spoortje roest vertoont. Maar dat maakt dit museum zo speciaal: het gaat echt om antieke stukken.

En breng je grootouders ook maar mee, zij zullen hier vast ook nog heel wat plezier aan beleven.

De toegangsprijs voor het museum is € 5,00 (kind) en € 7,50 (volwassenen). Hiervoor krijg je een drankje en een rondleiding door de gastheer zelf. Gellof geeft een boeiende uitleg over en een demonstratie van de tentoongestelde stukken. Het museum is geopend van vrijdag tot zondag van 11 tot 18 uur.