Hoogstraten verwent je graag. Handgemaakte chocoladen pralines, kraakverse Erbizzemkes of het enige echte aardbeientaartje brengen je smaakpapillen in de zevende hemel. Het aantal calorieën zijn hier niet van tel. Dus geef je over aan 'de goesting' en proef de zoete smaak van Hoogstraten. Aan de basis liggen eerlijke producten, puur meesterschap en dat leidt tot een ware smaaksensatie als gevolg.

Chocoladen begijntjes

Chocoladen Begijntjes

De Chocoladen Begijntjes van Het Chocoladehuis zijn exclusieve, handgemaakte pralines. Ze werden speciaal ontworpen in 1999 naar aanleiding van de opening van het pas gerestaureerde begijnhof. De zoete lekkernij bestaat in drie verschillende variëteiten: melk, puur en witte chocolade gevuld met gekarameliseerde amandelnoten en gehakte walnoten. Om dat alles nog een extra Hoogstraatse tintje te geven, zorgde de Hoogstraatse kunstenaar Lief Boeykes voor de tekening op de blikken geschenkverpakking.

Het Chocoladehuis - Vrijheid 63 - Hoogstraten

Aardbeienconfituur

De Hoogstraatse aardbeienconfituur van RV-food en de Coöperatie Hoogstraten is gemaakt met 60% aardbeien. Dat zijn uiteraard wel 100% Hoogstraatse aardbeien. Elk seizoen wordt het recept aangepast zodat steeds de verse smaak van de vruchten in de confituur op de voorgrond komt.

Je vindt de aardbeienconfituur aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Confituren Cooperatie Hoogstraten
Erbizzemkes

Erbizzemkes

De ’erbizzem‘ zoals in het Hoogstraatse dialect een aardbei heet, stond bij Bakkerij Muësen model voor dit smakelijke koekje. Het ’Erbizzemke‘ is een knapperig zandkoekje in de vorm van een aardbei. Het hart van dit koekje bevat lekkere aardbeienconfituur. De koekjes zijn te verkrijgen in twee verschillende verpakkingen: een doosje met 30 stuks en een blikken doos (42 stuks) geïllustreerd met een tekening van de Hoogstraatse kunstenaar Karel Huet.

Bakker Muësen - Vrijheid 206 - Hoogstraten

Hoogstraten aardbeientaartje

Het Hoogstraten Aardbeitaartje is een creatie van bakker Eric Van Thillo. Dit taartje start onderaan met een kraakverse amandelbiscuit waarop de verse aardbeien worden gelegd. Het geheel wordt overgoten met een heerlijke vanillecrème en afgewerkt met Hoogstraatse aardbeien.
Op de verpakking staat het hertogelijk genootschap ‘de Ghesellen van de aardbei’. Zij promoten de Hoogstraatse aardbeien in binnen- en buitenland. Sinds 1977 bieden zij elk jaar de eerste aardbeien van het seizoen aan de koning en de koningin aan. Het Hoogstraten aardbeientaartje is enkel op bestelling verkrijgbaar.

Bakkerij Van Thillo - Vrijheid 77 - Hoogstraten

Hoogstraten aardbeitaartje