Kom jij Hoogstraten ontdekken tijdens Tournée Minerale? Hoogstraten staat bekend om zijn heerlijke streekproducten en culinaire hoogstandjes, en tijdens Tournée Minérale willen we jou graag laten kennismaken met de verfrissende wereld van alcoholvrije alternatieven. Denk maar niet dat alcoholvrij bier nog steeds dat saaie drankje is of dat mocktails slechts suikersiroopjes zijn. Die tijd is lang voorbij! Een mocktail straalt net zoveel feestelijkheid uit als een gewone cocktail. Bovendien zal de verfijnde smaak van alcoholvrij bier je zeker verrassen.

Ontdek samen met ons enkele verfrissende alternatieven voor alcohol tijdens jouw verblijf in onze sfeervolle stad.

Geniet van kleur en smaak bij het diner

Proef de kunst van het mixen en shaken met een smaakvolle mocktail tijdens het diner. Laat je verrassen door de creativiteit van de lokale bartenders, die met verse ingrediënten de meest kleurrijke en smaakvolle alcoholvrije cocktails creëren. Zo wordt jouw Tournée Minerale niet alleen een uitdaging, maar ook een ware culinaire ontdekkingsreis.

Wat dacht je van een sapje?

Duik in de wereld van lokale oogst en geniet van verfrissende sappen die rechtstreeks van onze boeren komen. Hoogstraten staat bekend om zijn smaakvolle aardbeien en sappige appels. Laat je verleiden door een vers geperst sapje boordevol vitaminen en smaken die je doen watertanden. Zo ondersteun je niet alleen de lokale economie, maar geef je jouw Tournée Minerale ook een gezonde boost.

Ontdek koffieplezier

Geniet op elk moment van de dag van een heerlijke kop koffie in plaats van een wijntje. Ontdek in onze horecazaken de beste koffievarianten! Van een klassieke espresso tot een romige cappuccino, bereid met plaatselijk gebrande koffiebonen.

Ervaar de warme aroma's en de gezellige sfeer van de Hoogstraatse cafés. Kortom maak jouw alcoholvrije ervaring compleet met een smaakvolle kop koffie van lokale ambachtelijke kwaliteit.

Benieuwd waar deze heerlijke koffie vandaan komt? Bezoek dan Taeymans Coffee Roasters. Jurgen Taeymans neemt je mee naar de wereld van het 'zwarte goud' en laat je kennismaken met het eeuwenoude ambacht dat zich honderden jaren later verheven heeft tot ware kunst. (Enkel voor groepen)

Taeymans koffie Foto: Mats Palinckx

Geniet van de ‘Smaak van Hoogstraten

Kom Hoogstraten al proevend ontdekken tijdens 'De Smaak van Hoogstraten'!

Trek je wandelschoenen aan en geniet van deugddoende streekspecialiteiten onderweg. Een wandeling van 7,5 km brengt je langs 5 overheerlijke stops die je doen proeven van de Hoogstraatse passie en het vakmanschap.⁠

Wat mag je verwachten?

Geef een alcoholvrije geschenkbox

Verras jezelf of een ander met een smaakvolle alcoholvrije cadeaubox uit Hoogstraten. Gevuld met lokale lekkernijen, verfrissende drankjes en heerlijke snacks, is dit het perfecte geschenk voor iedereen die zijn tournée minerale met stijl wil volbrengen.

Ontdek de rijke smaken van onze streek en geef een cadeau dat zowel gezond als verrukkelijk is.

Hoogstraatse producten Foto: Mats Palinckx

Ga aan de slag in eigen keuken.

Goesting gekregen om zelf aan de slag te gaan? Wat dacht je van een zelfgemaakte mocktail met authentieke Hoogstraatse streekproducten?

Ingrediënten:

  • 8 aardbeien
  • 40 cl bruiswater
  • sap van 2 bloedappelsienen
  • 2 tl honing of agavesiroop
  • Enkele takjes rozemarijn
  • ijsblokjes

Recept:

  1. Vul het glas met ijs en aardbeien.
  2. Pers het sap van 2 bloedappelsienen in de glazen. Leng aan met bruiswater.
  3. Breng op smaak met 2 theelepels honing of agavesiroop. Roer alles eens goed om.
  4. Werk ten slotte af met enkele takjes rozemarijn.