Hoogstraten is helemaal klaar voor een schitterend voorjaar. Een voorjaar dat bol staat van de eerste warme zonnestralen, van de eerste geuren en kleuren van ontluikende lentebloemen en van dat eerste voorzichtige terrasje. 'Want uit de wind is 't echt al zalig, hoor!' Laat je voelen, lente! In Hoogstraten zijn we er klaar voor. 

Wandeltweedaagse

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart organiseert WC De Markstappers, haar jaarlijkse wandel2daagse door het gebied van Het Land van Mark & Merkske. Je ontdekt Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog/Nassau al wandelend tussen de groene velden en uitgestrekte bossen.

Op zaterdag zijn het andere routes dan op zondag. De wandelingen zijn volledig bewegwijzerd en onderweg zijn er rustplaatsen voorzien. De start is in Merksplas.

Wandeltweedaagse Philippe Wuyts
Kidsproof ontdekken

Daar zijn de bloesems

Vanaf 10 april ben je opnieuw welkom midden in de fruit- en boomgaarden van onze Hoogstraatse fruittelers. De bloesems zijn misschien wat onvoorspelbaar en van korte duur, maar dat maakt het extra speciaal en zeker niet te missen. Vier weken lang wandel of fiets je tussen heerlijke geurende kersen-, appel-, peren- én blauwe bessen bloesems. Een overvloed aan witte en zachtroze bloemen kondigen de lente aan en nodigen je uit om buiten te komen en te genieten van de eerste zon.

Hoogstraten Feest

Het weekend van 21, 22 en 23 april is het feest in Hoogstraten. Traditioneel opent het nieuwe toeristische seizoen op de vierde zondag van april, maar dit jaar staan er het hele weekend lang verschillende activiteiten op het programma. Beleef Hoogstraten en VisitHoogstraten slaan de handen in elkaar om er een spetterend feestweekend van te maken.  

Hoogstraten Feest
geocaching

Geocache 'de M van Minderhout'

Schattenjacht deluxe! Ervaren ‘cachers’ weten het al: geocachen doe je best voorbereid. Smartphone in de aanslag, pen en papier op zak, blik op oneindig… en GO! Hoogstraten heeft verschillende geocacheroutes voor je klaarliggen. Kraak jij de code?

Sinds januari '23 ligt er een gloednieuwe geocache op je te wachten: De M van Minderhout. Maar liefst 28 caches dienen door jou tot een goed einde gebracht te worden. Een hele uitdaging!

Tentoonstelling 'De Schelft van Jan'

Natuurpunt Markvallei organiseert naar aanleiding van Erfgoeddag een beleefexpo op de zolder 'de schelft' van Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske in Wortel. In het thema van erfgoeddag 'Beestig Goe Geamuseerd' wordt de collectie van Jan Spannenburg nog eens in de schijnwerpers gezet. Deze, in Hoogstraten, gerenommeerde vogelringer had een uitgebreide verzameling opgezette dieren en vogels die wordt beheerd door Natuurpunt Markvallei. Tijd om deze nog eens in de schijnwerpers te zetten! Je kan 'De Schelft van Jan' bezoeken van 23 april tot 11 juni in BC De Klapekster, Kolonie 41 in Wortel.

Digitale Erfgoedwandeling

De digitale erfgoedwandeling in Hoogstraten wandel je via de Erfgoedapp van Faro. Je volgt - via het gebruik van jouw smartphone - een mooie wandeling doorheen Hoogstraten en tegelijkertijd krijg je tekst en uitleg bij de mooiste hoogtepunten. De app is erg handig, gebruiksvriendelijk én bovendien gratis

De Erfgoedwandeling  neemt je mee langs de meest markante plaatsen en bezienswaardigheden. Je ontvangt aanvullende tekst-, beeld- of geluidsfragmenten bij de locaties die je passeert.

Escaperoom 'De Landloper'

Ben jij klaar voor een onvergetelijke beleving? In Belevingshuis Landloper kan je ontsnappen aan de realiteit en stap je in de wereld van de landlopers uit 1923. In de 'Landloper'-escaperoom ervaar je wat het is om opgesloten te worden als landloper. Kan jij ontsnappen?

Expo 'Kome wat komt'

In de expo 'Kome wat komt' gaan de sculpturen van hedendaags beeldhouwer Bert Van Mieghem in gesprek met de rijke collectie van Alfred Ost die het Stedelijk Museum beheert. Sluit de vormentaal van Bert aan op het wereldbeeld dat Ost erop na hield? Botsen hun oeuvres of worden er net verrassende bruggen gebouwd? We laten de werken de dialoog aangaan en nodigen de toeschouwer uit om te laten 'kome wat komt' als je in deze kunsttentoonstelling duikt. De tentoonstelling loopt van 1 april tot 25 juni.

Wilde Snuitdagen

In het kader van de “Wilde Snuitdagen” van Natuurpunt organiseert Natuurpunt Markvallei op 14 mei hun jaarlijkse “vuilebuitenspeeldag” aan het bezoekerscentrum 'Vallei van het Merkske'. Samen met Zjefke de zwerver gaat het hele gezin op ontdekking. Verwacht je aan blotevoetenpaden, klimmen in bomen en camoufleren tussen de struiken! Achteraf kan
je alles verteren op het terras van De Klapekster waar de vrijwilligers van Natuurpunt Markvallei je met open armen ontvangen.

Zjefke De Zwerver