Hoogstraten is helemaal klaar voor een schitterend voorjaar. Een voorjaar dat bol staat van de eerste warme zonnestralen, van de eerste geuren en kleuren van ontluikende lentebloemen en van dat eerste voorzichtige terrasje. 'Want uit de wind is 't echt al zalig, hoor!' Laat je voelen, lente! In Hoogstraten zijn we er klaar voor. 

Vanaf het moment dat je sjaal te warm wordt en je er resoluut voor kiest om tóch buiten te gaan zitten, dan is 't lente. Alles ziet er opeens heel anders uit, goedgezind zijn gaat vanzelf en je kan de wereld aan! Lente! I love you!

Anja V. uit Rijkevorsel op een Hoogstraats terras (zonder sjaal en jas nonchalant losjes om de schouder)

Zondag 24 maart: Kom je moutainbikeskills verfijnen

Vanaf zondag 24 maart wordt de sportieve fietser in Hoogstraten extra uitgedaagd. Aan Recreatiedomein De Mosten vind je vanaf af dan een gloednieuw mountainbikeparcours met hindernissen. Het parcours zelf is slechts 4,5 km lang, maar het is ideaal om je mountainbikeskills op te vijzelen. Op zondagnamiddag wordt het parcours voor de eerste keer opengesteld voor het publiek. Iedereen is welkom op deze sportieve happening. Er worden mountainbikes voorzien waarmee je het parcours kan testen. Zowel voor volwassenen als voor kinderen, dus breng gerust de hele familie mee.

Maandag 15 april: Daar zijn de bloesems

Vanaf 15 april ben je opnieuw welkom midden in de fruit- en boomgaarden van onze Hoogstraatse fruittelers. De bloesems zijn misschien wat onvoorspelbaar en van korte duur, maar dat maakt het extra speciaal en zeker niet te missen.

Vier weken lang wandel of fiets je tussen heerlijke geurende kersen-, appel-, peren- én blauwe bessen bloesems. Op zaterdagavond 20 april is er opnieuw een nocturne en ook de ontbijten worden opnieuw georganiseerd.

Kidsproof ontdekken

STEDELIJK MUSEUM HOOGSTRATEN

In het museum ontdek je Hoogstraatse verhalen vanaf de prehistorie tot vandaag. Maar naast de vaste collecties worden er verschillende gelegenheidstentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Het voorjaar van 2024 belooft alvast boeiend te worden. Loop eens langs, de toegang is - zoals steeds - gratis.

Expo 'Dag tante begijn!'

Vanaf zondag 17 maart tot en met zondag...

Erfgoeddag

Jaarlijks geldt de eerste zondag na de paasvakantie...

25 jaar Stedelijk Museum Hoogstraten

woensdag 24 april 2024 SAVE THE DATE!! In...
Hoogstraten Feest

Zondag 28 april: Opening toeristisch seizoen

Traditiegetrouw zet Hoogstraten tijdens de opening van het toeristische seizoen haar troeven in de kijker. Dit jaar neemt de fietsroute ‘Proeven van Hoogstraatse troeven’ je mee langs enkele leuke hotspots die je in de watten zullen leggen.

  • Een ijsje bij Limar
  • Een bezoek bij de alpaca's
  • Gratis minigolf bij De Mosten
  • Binnenkijken bij 't Mjeels Pierke
  • Buitenpretloket bij Natuurpunt
  • Volkspelen aan De Lokalen, ...

Uiteraard staan ook de vaste waarden op het programma: Torenbeklimming Sint-Katharinakerk, Stedelijk Museum Hoogstraten, De Markt, Molendag aan de Laermolen, ...

Donderdag 2 mei: start culinaire route

Vanaf donderdag 2 mei staat culinair fietsen opnieuw op het programma van VisitHoogstraten. De gekende succesformule blijft ongewijzigd: je fietst doorheen de groene Grensvallei en onderweg schuif je aan voor een smakelijk menu.

Je kan tot en met 29 september culinair fietsen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vooraf reserveren bij VisitHoogstraten is noodzakelijk.

BELEEF HOOGSTRATEN

Hoogstraten is een bruisende stad met een gezellig en ondernemend winkelcentrum. De Vrijheid, de drukbezochte winkelstraat, loopt als een bruisende slagader door het centrum. Van kleine verrassende winkeltjes tot en met exclusieve speciaalzaken: je treft het in Hoogstraten allemaal. De Hoogstraatse ondernemers staan garant voor een warm onthaal. Ontdek het zelf op één van de onderstaande activiteiten.

Verlichte avondmarkt

vrijdag 26 april

Opendeurdagen

vrijdag 3 t/m zondag 5 mei

Beiaardcantus

zaterdag 25 mei

Vitalski: Gewoon blijven ademen

Op vrijdag 17 mei speelt Vitalski, de Antwerpse Nachtburgemeester, in GC Hoogstraten. Hij zal er het allerbeste van zichzelf geven, met een doortastende waaier annex roetsjbaan van conferences over het leven zoals het is, een zuivere best-of van al zijn voorbije jaren op duizenden podia in Vlaanderen, Nederland, Canada en Suriname. Alleen voor slimme, sexy mensen met een zeer goeie smaak en durf.

Het nieuwe seizoen van GC Hoogstraten wordt in de loop van mei aangekondigd. En het belooft goed te worden. Houd deze pagina in de gaten.

(c) Charlie de keersmaeker

Vervolgafleveringen 'Aan de Rand van het Land'

Na het succes van de pilootaflevering van de podcast 'Aan de Rand van het Land' werd al snel duidelijk dat het verhaal van Wortel-Kolonie nog niet uitverteld was.

Daarom laten we vanaf eind mei 2024 nog 3 vervolgafleveringen op jullie los. We houden jullie nog even in spanning, maar we geven al wel mee dat jullie opnieuw de stemmen van onder andere Lieven Van Gils, Nico Sturm en Jonas Vermeulen mogen verwachten. Het wordt absoluut de moeite. Beloofd!

Deze podcast kwam tot stand met de steun van Leader en Kempens Landschap.

Start het nieuwe wielerseizoen in stijl

Een nieuwe lente betekent ook een nieuw geluid. Of een spiksplinternieuwe koersoutfit in dit geval.

Met deze fietsshirts draag je een stukje Hoogstraten mee op je fiets. En hoe! De unieke patronen verwijzen naar het geografisch patroon van Hoogstraten. Zo is ieder stukje van Hoogstraten vertegenwoordigd: van het uiterst noordelijk puntje in Meersel-Dreef tot aan de landloperskolonie in Wortel. Deze sportieve collectie is uiteraard door een lokale designer ontworpen en de bijpassende sportsokken maken je fietsoutfit helemaal compleet.

Verlengd Weekend? Kom glampen!

De lente is het ideale seizoen om er op uit te trekken.

Als je op zoek bent naar een unieke locatie én manier om te overnachten dan biedt ‘Alpaca Glamping’ je het hele pakket. Ten midden van 32 schattige alpaca’s staat een hippe lodgetent waar jij met je gezelschap (max. 5 personen) een heerlijk ontspannen glamping-weekend tegemoet gaat.

Je kan kamperen vanaf mei t/m augustus.

Snelnieuws