Ontbijten is het nieuwe dineren. Niks zo hip, trendy en gezellig als de dag te starten met een heerlijk ontbijt. Eentje dat je jezelf laat voorschotelen uiteraard. Vooraleer je aan het werk gaat, schuif jij je beentjes onder tafel en laad je de batterijen op om de dag energiek aan te vangen.

In Hoogstraten worden de beste ontbijten geserveerd. Hier krijg je alvast 7 tips, één voor elke dag van de week.

Krox

Krox

De naam zegt het zelf al: bij Krox zijn ze zot van croques. Deze broodjesbar heeft van croques haar specialiteit gemaakt. Misschien niet het eerste waaraan je denkt bij een ontbijt, maar voor een vroege brunch kan het zeker wel.

Met dagverse producten en met hun gedurfde combinaties zetten ze je bij Krox, vanaf 9 uur, een lekker ontbijt voor. Of verras jouw lief zondag met een ontbijt op bed en ga voor een ontbijtbox. Je vindt vast wel een reden om het weekend extra cachet te geven.

Krox - Meerseweg 42b - Meer

De Jachthoorn

De Jachthoorn is een begrip in Hoogstraten. En het ontbijtbuffet al helemaal. Op het terras recht tegenover de Sint-Katharinakerk geniet je van een deugddoend ontbijt.

Romantisch met z'n tweetjes, samen met het gezin of iets te vieren met familie en vrienden? Dan zit je in De Jachthoorn goed. Dagelijks tussen 8 en 11 uur kies je uit warme en koude gerechten terwijl je samen alvast plannen maakt hoe je de rest van de dag in Hoogstraten zal doorbrengen. Energie genoeg!

En vergeet dat glaasje bubbels niet!

Bistrobar De Jachthoorn - Vrijheid 200 - Hoogstraten

De Lokalen

In Meer, in De Lokalen, zit je op de spiksplinternieuwe kloostersite. Deze locatie ontving in 2023 de majesteuze erfgoedprijs 'Europa Nostra Award'. Je mag het dus gerust letterlijk nemen als we hier het 'unieke ontbijt' durven aanprijzen.

De Lokalen zijn een familiezaak waar je tijdens de weekends (vrijdag t/m zondag) de heerlijk ontspannen kan ontbijten of brunchen.

In de lokalen voel je je thuis. Je vindt er lokale producten, de oude graffiti van vroeger staat nog op de muren en je stapt er binnen met je vuile wandelschoenen. Dat mag! Je bent 'Meer' dan welkom!

De Lokalen - Kloosterplein 3 - Meer

Prachtige locatie, snelle service en heel lekker. Ik zou zelfs 6 sterren willen geven in plaats van vijf.

Marianne Van Dooren over De Lokalen op Resaturant Guru

Manifest

Bij Manifest weten ze hoe ze van een ontbijt een beleving moeten maken. Geen beperkte keuze, maar een volledige 'ochtendkaart' die ongetwijfeld matcht met jouw smaak. Of met die van de kinderen, want ook voor hen is er een apart menu.

Blijf je liever lekker lui in bed? Ook dat is mogelijk: houd je pyjama en 'sloefen' nog maar even aan en laat een Healthty Morning Box, een Hoogstraatse of Kempische ontbijtbox leveren. Zalig toch, zo'n trage morgen waarop niets moet...

Brasserie Manifest - Vrijheid 118 - Hoogstraten

De Oude Rijkswacht

In de voormalige rijkswachtkazerne vind je Broodjesbar De oude Rijkswacht. Dat spreekt voor zich. In dit stijlvolle pand, midden in het centrum, zit je goed voor een gevarieerd ontbijt.

Ideaal om bij te babbelen met je beste vriendin. Perfect gelegen om na het ontbijt de stadswandeling of streetartwandeling te doen. En gewoon zalig om jezelf eens lekker te laten verwennen.

De Oude Rijkswacht - Vrijheid 208 - Hoogstraten

Treehouse Bar aan De Mosten

Winterbrunch! Wat een cool concept! Bij Treehouse Bar aan de Mosten weten ze hoe ze ouders én de kinderen in de watten moeten leggen. Met hun kidsproof winterbrunch krijg je het beste van twee werelden: samen gezellig brunchen en kinderen die toch niet aan tafel moeten blijven zitten. Terwijl jij rustig geniet, hangen de kinderen in de speeltuin, op het springkasteel of aan de tekentafel.

Zowel kleine als grote groepen zijn welkom. Ideaal voor een feestje zonder je eigen huis vuil te moeten maken.

Treehouse Bar aan De Mosten - Hoogeind 74 - Meer

Toast

Oké, vooruit dan! We leggen het nog één keer uit: Bij Toast wordt 'ontbijten' naar een hoger niveau getild.

Het is dé plek waar mensen elkaar de hele dag door kunnen ontmoeten. Het interieur heeft een sfeervolle vintage look met een lichte serre, die de verbinding vormt van de brasserie naar een gezellig terras met speeltuin.

Kies een zonnige morgen en zet je neer in de art-deco serre. Je geniet van een riant ontbijt met vers geperst fruitsap, koffie of thee, huisgemaakte granola, Hoogstraatse aardbeienconfituur en noten-rozijnenbrood. In het stijlvolle herenhuis kun je trouwens ook overnachten.

Toast - Vrijheid 6 - Hoogstraten