Mijn tips: Ga opzoek naar de 32 verstopte insecten doorheen Hoogstraten

De Gentse straatkunstenaar Pol Cosmo verspreidt al jaren zijn kleurrijke kruipende en vliegende beestjes in en rond Gent. Maar niet enkel Gent kan genieten van zijn kleine werkjes: overal waar hij komt, laat hij een spoor van vrolijke insecten achter. Ook in Hoogstraten, waardoor je nu maar liefst 32 van zijn kleine werkjes kan spotten over heel het grondgebied. En hij is fan van Hoogstraten!

Wie is Pol Cosmo?

Ik ben een Gentse ‘street artist’.  De stad ziet er vaak erg grijs en saai uit, dus een beetje kleur leek me geen overbodige luxe.  De insecten die ik teken duiken overal in de stad en daarbuiten op.  Ik probeer mensen even uit de dagdagelijkse sleur weg te halen met mijn kleine kunstwerkjes. 

Wat zijn je favoriete Hoogstraatse insectenplekjes?

Hoogstraten ontdekken op een zonnige weekenddag was echt een verrassing voor mij.  Elke deelgemeente had wel iets te bieden!  Uitgestrekte groene velden, een gezellig terras in Wortel, de Paters in Meersel-Dreef, kleine straatjes in Hoogstraten, …  O ja, en Het Groentehuisje & Den Hof!  Daar kocht ik -uiteraard- aardbeien voor de kinderen thuis (en voor mezelf 😊).

Waarom insecten?

Ze zijn zo verschrikkelijk belangrijk en we hebben er zo weinig aandacht voor.  Vaak vinden we ze ‘vies’ of ‘vervelend’, maar als je die beestjes van nabij bekijkt, zitten ze ingenieus in elkaar en zijn ze wondermooi.  Hoe meer ik erover lees, hoe meer ik erdoor geïntrigeerd raak.  😊