Bloesemfietsroute

41,5 km

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Begijnhof, Kapel Onze-Lieve-Vrouw van den Akker, Laermolen, Sint-Katharinakerk, Stadhuis, Stedelijk Museum Hoogstraten, Wortel-Kolonie

Op deze bloesemfietsroute geniet je van de pracht van de ontluikende knoppen van appel- en perenbloesems, geurige blauwe bessenbloesems en fleurige kersenbloemen. Ook als de bloesems zijn uitgebloeid, is deze route de moeite waard. Door uitgestrekte velden en vergezichten, fiets je door het gevarieerde Hoogstraatse landschap.

Appels en peren

Fruitbedrijf Stoffels – Van Baelen


Sinds 1996 runt, Wim, in navolging van zijn vader, een eigen fruitteeltbedrijf met thuisverkoop. Samen met zijn vrouw Mieke, die elke voormiddag al het fruit sorteert en na de middag in de winkel verkoopt (verser kan het niet zijn), deelt hij zijn passie. Want appels en peren telen is een fulltime job. Stop hier zeker even voor je appeltje voor onderweg.

Blauwe bessen Tom Mertens


Anno 2018 startten Tom en Jacqueline, in Hal met de teelt van blauwe bessen. Gedurende de maanden juni, juli , augustus en zelfs september wordt hier volop geoogst. Door onder bescherming te telen kunnen de bessen rustig rijpen, worden ze beschermd tegen de soms onvoorspelbare weersomstandigheden, en realiseren ze zo kwalitatieve, en smaakvolle bessen.

Kersen en aardbeien Adriaensen-Wynants


Grootvader Adriaensen teelde sinds 1915 verschillende soorten fruit op de Pampa in zijn 5 hectare grote boomgaard. Lu en Els namen het bedrijf over in 1989 en telen Hoogstraatse aardbeien. Sinds 2014 zijn daar kersen onder bescherming bijgekomen.