Bloesemfietsroute

34 km

Vertrekpunt

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Route hier naartoe

Bezienswaardigheden onderweg

Begijnhof, Kapel Onze-Lieve-Vrouw van den Akker, Laermolen, Sint-Katharinakerk, Stadhuis, Stedelijk Museum Hoogstraten, Wortel-Kolonie

Op deze bloesemfietsroute geniet je vanaf 10 april van de pracht van de ontluikende knoppen van appel- en perenbloesems, geurige blauwe bessenbloesems en fleurige kersenbloemen. Van 10 april tot 14 mei krijg je ook een unieke kijk in de boomgaard. Neem je tijd om even af te stappen en door de boomgaard te wandelen en de heerlijke geur van de lente op te snuiven!

Ook als de bloesems zijn uitgebloeid, is deze route de moeite waard. Door uitgestrekte velden en vergezichten, fiets je door het gevarieerde Hoogstraatse landschap & omgeving.

Na 14 mei kan je de route nog steeds fietsen. De boomgaarden worden dan wel afgesloten om de heerlijke appels, peren, kersen en blauwe bessen in alle rust te laten groeien.

Appels & peren Bruneel – Cox

Bij Bruneel - Cox in Rijkevorsel teelt Martine verschillende soorten appels en peren op duurzame en milieubewuste wijze. Doordat ze het fruit bewaart in ULO-frigo's (Ultra Low Oxygen) wordt het rijpingsproces stilgelegd en kan je er het hele jaar door verse appels en peren kopen. Proef ze!

Blauwe bessen Mertens – Bresseleers


Anno 2018 startten Tom en Jacqueline, in Hal met de teelt van blauwe bessen. Gedurende de maanden juni, juli , augustus en zelfs september wordt hier volop geoogst. Door onder bescherming te telen kunnen de bessen rustig rijpen, worden ze beschermd tegen de soms onvoorspelbare weersomstandigheden, en realiseren ze zo kwalitatieve, en smaakvolle bessen.

Kersen Adriaensen – Wynants


Grootvader Adriaensen teelde sinds 1915 verschillende soorten fruit op de Pampa in zijn 5 hectare grote boomgaard. Lu en Els namen het bedrijf over in 1989 en telen Hoogstraatse aardbeien. Sinds 2014 zijn daar kersen onder bescherming bijgekomen.

Appels en peren Stoffels – Van Baelen


Sinds 1996 runt, Wim, in navolging van zijn vader, een eigen fruitteeltbedrijf met thuisverkoop. Samen met zijn vrouw Mieke, die elke voormiddag al het fruit sorteert en na de middag in de winkel verkoopt (verser kan het niet zijn), deelt hij zijn passie. Want appels en peren telen is een fulltime job. Neem even de tijd om de hoevewinkel te stappen en een paar heerlijk verse appels mee te nemen voor thuis.

Appels en peren