Misschien heb je ze al gespot in het straatbeeld, de kleurrijke insecten van de Gentse 'street artist', Pol Cosmo. Geïnspireerd door deze bonte beestjes, en op zoek naar kleur in deze herfstige dagen, gingen we op insectenjacht met Wim, of zeg maar Pol Cosmo.

Op insectenjacht met Pol Cosmo

VH: Wie is Pol Cosmo?

P C: Ik ben een Gentse ‘street artist’.  De stad ziet er vaak erg grijs en saai uit, dus een beetje kleur leek me geen overbodige luxe.  De insecten die ik teken, duiken overal in de stad en daarbuiten op.  Ik probeer mensen even uit de dagdagelijkse sleur weg te halen met mijn kleine kunstwerkjes. 

VH: Wat zijn je favoriete Hoogstraatse insectenplekjes?

P C: Hoogstraten ontdekken op een zonnige weekenddag was echt een verrassing voor mij.  Elke deelgemeente had wel iets te bieden!  Uitgestrekte groene velden, een gezellig terras in Wortel, de Paters in Meersel-Dreef, kleine straatjes in Hoogstraten, …  O ja, en Het Groentehuisje & Den Hof!  Daar kocht ik -uiteraard- aardbeien voor de kinderen thuis (en voor mezelf).

VH: Waarom teken je insecten?

P C: Ze zijn zo verschrikkelijk belangrijk en we hebben er zo weinig aandacht voor.  Vaak vinden we ze ‘vies’ of ‘vervelend’, maar als je die beestjes van nabij bekijkt, zitten ze ingenieus in elkaar en zijn ze wondermooi.  Hoe meer ik erover lees, hoe meer ik erdoor geïntrigeerd raak. 

Wil je ook graag op insectenjacht met Pol Cosmo of meer 'street art' ontdekken in Hoogstraten?