Het mogen dan wel de koudste en donkerste dagen van het jaar zijn, in Hoogstraten valt daar weinig van te merken. Tijdens de eindejaarsperiode straalt Hoogstraten opvallend veel licht en warmte uit. Kerstwandelingen, kerststallen, kerstconcerten en kerstvieringen brengen mensen samen en zorgen voor een hartverwarmende sfeer.

Hoogstraten, Hoogst Hartelijk! Ook tijdens de eindejaarsfeesten!

Kerstconcert Sint-Katharinakerk

Davidsfonds Hoogstraten presenteert op zaterdag 16 december het kerstconcert met damesensemble CantaBella o.l.v. Els Germonpré.

Dit dameskoor staat voor een krachtige vrouwelijke uitstraling en schittert door een sterke onderlinge verbondenheid. CantaBella streeft ernaar totaliteit te brengen en focust zich vooral op een gevarieerd programma uit de klassieke en de hedendaagse koormuziek. maar brengt eveneens traditionele wereldmuziek met Oosterse en Noorse toetsen en hartverwarmende moderne pareltjes.  

Toegangskaarten zijn te koop aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten.

Kerstmis in de SINT-KATHARINAKERK

 • De kerststal in de Sint-Katharinakerk zal vanaf 24 december te bezichtigen zijn zowel voor als na de middernachtmis en op 25 december voor en na de kerstviering in de namiddag.
 • Op dinsdag 26 en woensdag 27 december is de Sint-Katharinakerk toegankelijk tussen 13 en 16 uur.

Ho! Ho! Ho! Warme wensen, fijne feesten en een gelukkig nieuwjaar!

Kerstmarkten

 • zaterdag 9 december: kerstmarkt Wortel
 • zaterdag 9 december: Tractor Lichtjes parade - Meer
 • zaterdag 16 december: kerstmarkt KSA Hoogstraten
 • zaterdag 16 december: Grote tractorrun Meer - Meersel-Dreef – Meerle – Hoogstraten, vanaf 16 uur
 • zaterdag 16 en zondag 17 december: kerstmarkt @Taeymans Coffee Roasters: Hoogstraatse specialiteiten, hapjes en drankjes en muzikale omkadering.
 • zondag 17 december: muzikale kerstmarkt met Piuskoor Hoogstraten

Kerststallenroute

 • Wortel-Kolonie - Castelré Café in Holland - Merksplas Het Vaneleke & Zwartwaterweg
 • vanaf zaterdag 16 december tot en met zondag 7 januari
 • Wandelingen van 8, 9 en 13,5 km
 • Informatiebrochure aan de onthaalbalie van VisitHoogstraten

Winterbar Bar Noël

Vanaf vrijdag 15 december tot en met zaterdag 23 december staat in het park aan de Gravin Elisabethlaan Bar Noël opgesteld. In deze unieke wintersetting geniet jij samen met je familie, vrienden en collega’s van een gezellige winterborrel met heerlijke open vuur hapjes.

Stedelijk Museum Hoogstraten blijft open in december

De afgelopen jaren sloot het Stedelijk Museum tussen kerst en nieuw de deuren. Dit jaar blijft het museum gewoon geopend en kan je genieten van de expo ‘Gelmelslot’! Let wel: uitzonderlijk gesloten op zondag 24/12 en 31/12. Dan schuiven ze, net als jij, aan de feestdis.

Kerstshopping

Op zaterdag 16 december en zondag 17 december (11 tot 17 uur) maken de Hoogstraatse winkeliers zich op om je in opperbeste kerstsfeer te ontvangen.

Na het shoppen verwen je jezelf, moe maar voldaan, in één van de Hoogstraatse horecazaken met een glaasje glühwein of warme chocolademelk, en de sfeer zit er gelijk goed in. HO HO HO!

Kempense Kerststallen

Als je op zoek bent naar de leukste en meest originele kerststallen in de Kempen, dan vind je op www.kempensekerststallen.be alle informatie die je nodige hebt.

Een handige overzichtskaart brengt alle kerstallen - van Arendonk tot Zondereigen en alles er tussenin - in beeld zodat je zelf een route kan uitstippelen. In Hoogstraten zijn er maar liefst 8 kerststallen te bezoeken. De meeste kerststallen zijn open vanaf maandag 18 december tot en met zondag 7 januari.

Bij verschillende kerststallen kan je een QR-code scannen die je vertellingen, anekdotes of de geschiedenis van de stal brengt.

Nieuwjaarsdrink

 • zondag 14 januari: nieuwjaarsdrink aan de Laermolen