Zes gloednieuwe postkaarten! Dat is de uitkomst van een samenwerking tussen IKO De Kunstacademie en VisitHoogstraten. En het resultaat mag gezien worden. Groeten uit Hoogstraten!

In een zoektocht naar lokaal talent voor het ontwerp van nieuwe postkaarten voor VisitHoogstraten, was de stap naar een samenwerking met IKO de Kunstacademie niet zo groot. Samen met directeur Luc Dockx, leerkrachten Sofie Nagels & Inge Sysmans werd eind 2023 een wedstrijd opgezet onder alle leerlingen/studenten van de academie. De opdracht was duidelijk maar ook heel ruim: laat je inspireren door Hoogstraten.

Uit maar liefst 400 inzendingen koos een professionele jury van vormgevers, IKO-leerkrachten en VisitHoogstraten een zesentwintig laureaten, waar er uiteindelijk zes van overbleven.

Voor de selectie van de laureaten hadden we allemaal onze eigen manier om een keuze te maken. Ik keek vooral naar originaliteit, techniek, esthetiek, afwerking en materiaalkeuze.

Sofie Nagels, leerkracht IKO

Op 3 februari werden de laureaten ontvangen in het stadhuis en werden de winnaars bekend gemaakt. Zij mogen zich vanaf nu de trotse ontwerper noemen van DE Hoogstraatse postkaart.

De postkaarten zijn te koop vanaf 3 februari bij VisitHoogstraten en via de webshop. Vanaf 28 april zullen de werken van de vijfentwintig laureaten tentoongesteld worden bij VisitHoogstraten.