Francisca is geboren in Santiago in Chili. Enkele jaren geleden kwam ze als bij toeval in contact met de wereld van bloemen. Sindsdien zijn bloemen haar manier geworden om de schoonheid en het geluk dat ze brengen, te delen.

Of het nu gaat om evenementen, bruiloften of lesgeven: bloemen brengen haar steeds immense vreugde.

Het verlangen om te blijven leren en om haar kennis uit te breiden, brachten Francisca al naar verschillende landen, waar ze steeds met verschillende topdisigners kon samenwerken van wie ze enorm veel bijleerde en wat haar in contact bracht met verschillende culturen.

Ondertussen is de bloemsierkunst haar manier van leven geworden en geeft het vorm aan haar normen en waarden. In welke vorm ze haar passie ook kan uiten - huwelijken, lesgeven of digitaal via YouTube - het is telkens een manier om zichzelf grenzeloos te kunnen uiten en zorgt voor een enorme vrijheid van expressie.

Ik ben zo dankbaar voor deze kans om volledig betrokken te zijn bij het hele traject van Hoogstraten in groenten & bloemen. Vanaf het bedenken van ideeën, het voorbereiden, het opzetten en het tentoonstellen aan het publiek tot aan het zien uitgroeien van deze florale kunst. Het brengt positivisme en heeft een impact op mensen hun dagelijkse leven. Daarom is werken met bloemen zo belangrijk voor me.