Op zaterdagavond 3 februari krijg je een antwoord op bovenstaande vraag. Meer nog: je kan het grote 'moment suprême' live meemaken op de prijsuitreiking van de cultuurprijs tijdens het jaarlijkse cultuurcafé.
Je hoeft geen meerwaardezoeker te zijn, de laatste tentoonstelling in Bozar niet te hebben bezocht of niet te weten wie op nummer 1 stond in de Top 100 van Klara**.
Zin hebben in een gezellige avond is meer dan voldoende om deze muzikale avond bij te wonen.

Wees dus welkom op zaterdag 3 februari vanaf 19 uur in Parochiecentrum Pax.
De toegang is gratis.

And the winner is...

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de Hoogstraatse Cultuurraad op zoek naar een laureaat binnen één van deze categorieën:

  • Nieuw of vernieuwend initiatief
  • Evenement van het jaar
  • Uitzonderlijke culturele verdienste

De kandidaten om met de hoofdprijs naar huis te gaan werden door het grote publiek naar voren geschoven. In ieder categorie kiest de cultuurraad één laureaat. Uit die drie kanshebbers wordt tot slot de winnaar van de enige echte Cultuurprijs gekozen. 

Hoogstraten bulkt van het lokale talent: stuk voor stuk mensen met een hart voor Hoogstraten. Muzikanten, kunstenaars, dichters of acteurs: ze doen Hoogstraten leven, ze zetten Hoogstraten op de kaart en ze brengen Hoogstratenaren dichter bij elkaar. Een talent om te koesteren…

Publieksprijs

Op de avond zelf kunnen de aanwezigen ook hun stem laten gelden voor de publieksprijs, de Gouden Cactus. Alle aanwezigen kunnen hun stem uitbrengen voor hun genomineerde favoriet.

Die genomineerden worden bepaald via een onlinestemming. De stemming en telling gebeuren tijdens de avond zelf. De winnaar van de publieksprijs mag de wisselbeker, de Gouden Cactus, in ontvangst nemen en een jaar lang op de schouw zetten.

** 't Was Johann Sebastian Bach, Mattheuspassie BWV244: Erbarme dich in een uitvoering van Andreas Scholl & Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe.

't Verzet & Anke Verhoeven

Ook voor de muzikale omlijsting kan het cultuurcafé rekenen op Hoogstraats talent. Anke Verhoeven, bekend van o.a. de Ketnet-musical Team Up schittert ook hier op het podium.

Coverband 't Verzet hoeft waarschijnlijk geen introductie. Vier muzikale klasbakken die met een steengoede playlist een breed publiek kunnen bekoren.

En vooraleer stadsdichter Monique Bol de fakkel doorgeeft, mag je ook van haar nog een zinderende bijdrage verwachten.

Het wordt dus ongetwijfeld een fijne avond. En hadden we al gezegd dat het gratis was?

T Verzet