Geniet jij ook van twee weken welverdiende vakantie? In Hoogstraten krijg je alvast de kans niet om je te vervelen. Daag jezelf en je vrienden uit volgende lijst met leuke activiteiten als eerste af te werken: Maak je eigen begijnhofhuisje, ontsnap uit de nieuwe escaperoom in Wortel-Kolonie, bezoek het gloednieuwe speelgoedmuseum, leg het gehele klimparcours zo snel mogelijk af en maak een tochtje op de elektrische step. Om af te sluiten duiken jullie samen de speeltuin van De Mosten in waar de winnaar de verliezer trakteert op een ijsje. Of andersom!

Kom knutselen

Vanaf zondag 17 maart kan je de nieuwe expo 'Dag, tante begijn!' in het Stedelijk Museum van Hoogstraten bezoeken. Deze tentoonstelling zoekt uit wie er nu precies achter die indrukwekkende begijnenkap schuilging. Want zeg nu zelf: dat spreekt toch tot de verbeelding? Wie waren de vrouwen die kozen voor dit bijzondere levenspad?

Bij deze expo hoort een fijn kinderatelier en informatie op maat van de jongsten (van 4 tot 12 jaar). Kom lekker mee knutselen en maak je eigen begijnhofhuisje of professiekroontje.

Epic Alpaca Farm Hoogstraten

Ik vind school wel leuk, maar vakantie nog leuker. Want dan doen wij dikwijls leuke dingen. En ik heb toen al eens met de schapen gewandeld, maar ik wil ook eens graag met de alpaca's gaan wandelen. Mijn hond heet Otis.

Matéo, 9 jaar - dierenvriend

Loffie's Speelgoedmuseum bezoeken

Loffie's Speelgoedmuseum herbergt maar liefst 3000 stuks speelgoed. De helft er van staat ook effectief uitgestald en is te bewonderen. De collectie bestaat onder andere uit poppen, hobbelpaarden, auto's, ... Het oudste materiaal dateert uit 1880 en het meest recente uit de jaren zeventig. Echt een bijzondere collectie.

Loffie's Speelgoedmuseum is gevestigd in prachtige de Salm Salm Molen. Een betere locatie om de verbeelding van kinderen te prikkelen en te stimuleren, kan je moeilijk bedenken. En breng je grootouders ook maar mee, zij zullen hier vast ook nog heel wat plezier aan beleven.

Ontsnappen

Kruip in de huid van een landloper in Wortel-Kolonie en probeer zo snel mogelijk uit de gloednieuwe escaperoom te ontsnappen.

Het verhaal van de landlopers in Wortel-Kolonie is er eentje van spanning, emotie, medeleven, gevangenschap en vrienden die elkaar beter leren kennen.

Ervaar het zelf en vind op tijd de weg naar de vrijheid.

IJsjes eten

Vakantie? Dat schreeuwt om een ijsjeI En dan zit je in Hoogstraten goed. We durven zelfs beweren dat je in Hoogstraten het lekkerste ijs in de omstreken vindt. Eerlijke hoeve-ijs met de verse melk van de eigen veestapel, ambachtelijk ijs met een Italiaans tintje of ijs in de meest avontuurlijke smaken. Al eens cuberdon-, stroopwafel of Pim's cake-ijs geproefd? Liever dat klassieke ijsje van Hoogstraatse aardbeien? Geen probleem! Dat begrijpen wij natuurlijk helemaal...

Geocachen

Speurenneuzen

Schattenjacht deluxe! Aan Recreatiedomein De Mosten kom je best voorbereid aan de start. Zintuigen op scherp, pen en papier in de aanslag, blik op oneindig… en GO!

De Speurneuzenwandeling (+- 2 km) is een leuke en avontuurlijke tocht door de speelbossen en rondom de vijvers van De Mosten. Op een tiental plekken op de route vind je kleine hindernissen waar kinderen zich naar eigen kunnen op mogen uitleven. Haal je gratis formulier in de Treehouse Bar en je bent vertrokken.

Geocache
Aan Recreatiedomein De Mosten geniet je van een aantal populaire geocachereeksen voor jong en oud.

Toeren

Mag het allemaal iets sneller gaan voor jou? Stap dan op de e-step of Elliptigo en ontdek Hoogstraten op eigentijdse manier.

Step Tours Hoogstraten & Velofun Hoogstraten maken het bovendien erg gemakkelijk: zorgvuldig uitgestippelde routes brengen je langs de mooiste bezienswaardigheden van Hoogstraten, houden tijdig halt om je honger te stillen of je dorst te lessen en zijn zo opgemaakt dat bijladen niet nodig is. Verder wordt alles GPS-gestuurd (geen gedoe met plannetjes die wegwaaien in de wind!), is het meer dan veilig en zorgt de afwisseling van het landschap er voor dat de tijd voorbij vliegt.

Kortebeentjespad (4) (c) T. Voeten - Kids Del Mundo

Ontdekken

Het Kortebeentjespad is een uitgestippelde wandelroute van 1,5 kilometer in Natuurgebied Den Rooy in Meerle. Mama's en papa's volgen braaf de grote-mensenroute, maar de kinderen ontdekken het pad op hun eigen manier.

Het is wetenschappelijk bewezen: kinderen worden vrolijker, actiever en zijn beter geconcentreerd als ze regelmatig buiten in de wilde natuur ravotten. Wandelen over kronkelende paadjes en bruggetjes, voelen aan het mos, klimmen tussen omgevallen bomen, springen over sloten, hutten bouwen en nog zoveel meer. Het Kortebeentjespad garandeert blije kindergezichtjes, vuile handjes en een fijne namiddag.

Vossenstreken uithalen

Wandelen saai? Niet met deze knotsgekke wandelapp voor grootouders, ouders en hun (klein)kinderen.
Op stap met Robin!
Schud je billen als een das, leer fluiten op een eikeldopje, speel tikkertje tussen de bomen, herken de gaai of zoek het spook van het kasteel. Vossenstreken heeft opdrachten voor avonturiers in alle soorten en maten en is geschikt voor speurneuzen, wiebelkonten, flierefluiters en dappere deugnieten.

Op de Vossenstreken-app kan je een twintigtal routes vinden, waaronder twee wandelroutes in Wortel- en Merksplas-Kolonie.

Vossenstreken raf Ketelslagers

Spelen

Nog wat te koud om te zwemmen? Geen probleem: in de speeltuin van De Mosten is het altijd feest.

Zandkastelen bouwen, twintig keer na elkaar af die glijbaan, klimmen, klauteren en de aap uithangen en een rondje minigolf: dat vat een namiddag spelplezier op De Mosten het best samen.

Te oud voor een emmertje en een schop? Leef je dan uit op één van de vele sportvelden: beachvolleybal, basketbal, badminton of tafeltennis spelen en zelfs kegelen. 

Klimmen

Een 40-tal klimelementen en twee ziplines bezorgen je een leuke namiddag vol spanning en actie in klimpark De Mosten. Het klimpark is de place to be voor jong en oud voor een flinke uitdaging en een hoop plezier.

De kliminstructeurs staan van start tot finish voor je klaar om je door vier verschillende klimroutes te begeleiden. Ze geven je instructies en helpen je wanneer dat nodig is. Haal alvast een paar stevige schoenen boven en waag je aan het hoogteparcours!