In de zomer vond in Recreatiedomein De Mosten een heuse 'graffiti-jam' plaats. Het resultaat is te bewonderen rondom de zwemvijver van De Mosten en het is meer dan de moeite waard.

Geen weer meer om te zwemmen? Dat klopt! Maar tijdens de herfstvakantie is de speeltuin van het recreatiedomein dagelijks vrij toegankelijk en kan je alsnog op het terrein om te spelen en te ravotten of om een mooie wandeling te maken in de prachtige omgeving van De Mosten? Heb je de wandeling van de Aschputten nog nooit gedaan? Ga dan zeker ook daar eens op verkenning. En met wat geluk geniet je ook nog van dat laatste terras in de herfstzon. Hier met die warme chocolademelk! En vergeet de slagroom niet!

Graffiti is one of the few tools you have if you have almost nothing.

Banksy

JAMZ JAMESON

Jamz Jameson is een Bruggeling die al bijna 30 jaar actief is. Daarnaast werkte hij jaren achter de schermen van verschillende commerciële bedrijven als art director, tekenaar, graficus en schilder. Met zijn stijl vol fantasie en dynamiek zoekt deze artiest steeds naar interactie en participatie met zijn omgeving.

In 2022 maakte Jamz een muurschildering voor basisschool de Wijsneus. Hiervoor baseerde hij zich op tekeningen die de leerlingen zelf maakten over hun droomschool. Het resultaat is een kleurrijke en allesomvattende interpretatie van op de muur geschilderd heeft.

Reden te meer om Jamz Jameson ook in recreatiedomein De Mosten een plek te geven. Want net als bij JJ staan ook hier kinderen centraal.

KIUW

Kiuw studeerde grafische vormgeving in Gent en vulde verder zijn dagen met onder andere het kijken naar tekenfilms en het uitvinden van nutteloze dingen.

Dit gebruikt hij als inspiratie voor zijn vreemde maar vrolijke illustraties. Kiuw houdt van het creëren van personages, scènes en grafische elementen. Hij laat ze dan tot leven komen door middel van illustratie, graffiti, animatie, 3D-modellering, grafisch ontwerp, game design & webdesign.

De vrolijke ontwerpen van Kiuw zitten vol fantasie en springen meteen in het oog bij een bezoek aan Recreatiedomein De Mosten. 

KYMO ONE

Met een vast palet aan felle kleuren tracht KYMO ONE meer leven in het straatbeeld - en dus ook rondom de zwemvijver van De Mosten - te brengen.

KIUW is zot van zowel klassieke kunst, grafisch ontwerp en graffiti. Moeilijk kiezen, dus daarom duiken er zowel klassieke standbeelden als speelse elementen op in zijn werken. Bijna gemaakt met uitsluitend spuitbussen.

Voor de Mosten liet Kymo One zich inspireren door de natuuromgeving en koos ervoor drie dieren te ontwerpen. Vind jij ze allemaal?

ANJA BASTIAANSEN

Wie Recreatiedomein De Mosten binnenwandelt, ziet meteen de container die werd opgefleurd door Anja Bastiaansen. Anja woont in Meersel-Dreef en omschrijft het ontwerp als humoristisch, sprookjesachtig, kleurrijk.

In dit ontwerp verwerkt Anja ook het hedendaagse thema 'diversiteit'. In De Mosten komen heel diverse mensen op bezoek, van allerlei culturen, leeftijden, rangen en standen. Iedereen is er welkom en met dit ontwerp willen Anja en De Mosten dit ook nog eens extra benadrukken. De regenboogkleuren zijn dan ook geen toeval...

De vis is Anja's hoogstpersoonlijke fantasie van een eenhoorn, een krachtig symbool om het unieke van elke mens uit te drukken.